Το Υπουργικό ενέκρινε τη Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας και Σχέδιο Δράσης για την περίοδο 2024-26

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Στρατηγική Έρευνας & Καινοτομίας και Σχέδιο Δράσης, για την περίοδο 2024-2026.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «η Στρατηγική, αντανακλά τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση και αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας, ως πυλώνων βιώσιμης ανάπτυξης οι οποίοι συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό, την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Παράλληλα πρόσθεσε ως, «η στρατηγική αξιοποιεί την υψηλή δυναμική που ανέπτυξε η χώρα μας στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας, και σκοπεύει το επόμενο επίπεδο ανάπτυξης με εστίαση στην αξιοποίηση των υποδομών, την εξωστρεφή προσέγγιση και στη διασύνδεση της έρευνας με τον παραγωγικό ιστό, την αγορά εργασίας και την επιχειρηματική καινοτομία».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πώς, «η Κυβέρνηση υλοποιεί σειρά μεταρρυθμίσεων και στοχευμένων επενδύσεων, μέσω των οποίων δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας».

Δειτε Επισης

ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Ε. Τατάρ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ένταξη στην «Ασιατική Λίγκα» στο ποδόσφαιρο
Παραληρεί ο Τατάρ-Χρησιμοποιεί την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για να νομιμοποιήσει το σφετερισμό