Επίσκεψη της Κυβέρνησης στον Ακάμα για επισκόπηση των έργων που έχουν υλοποιηθεί

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου σταματούν οι εργασίες στον Ακάμα και στις 16 του μήνα θα γίνει επισκόπηση ενώ νέα επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί εντός Ιανουαρίου, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης ενημερώθηκε για την επιτόπια επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, για επισκόπηση των έργων που έχουν υλοποιηθεί. 

Κατά την επίσκεψη, αναφέρει, θα γίνει επαναξιολόγηση για τον καθορισμό των γεωμετρικών προτύπων ή/ και άλλων στοιχείων της όδευσης, βάσει και των εισηγήσεων των εμπειρογνωμόνων που έχουν εμπειρία στην εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει δρόμους εντός προστατευόμενων περιοχών.

Σύμφωνα με τον ΚΕ, η εταιρεία ενημερώθηκε μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να σταματήσει τις όποιες εργασίες και πριν από την έναρξη εργασιών θα εκδοθεί ανακοίνωση με στόχο να ενημερωθεί η κοινωνία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, τοπικές αρχές  για όλα τα είδη των έργων.

Ο κ. Λετυμπιώτης αναφέρει επίσης ότι εντός Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί νέα επί τόπου επίσκεψη και παρουσίαση της προσέγγισης ενώπιον των Τοπικών Αρχών της ευρύτερης περιοχής Ακάμα (Κοινοτήτων και Δήμων)

Επίσης λέει ότι μέχρι τον Μάρτιο 2024, όλα τα αποτελέσματα και εισηγήσεις της ομάδας ειδικών θα παρουσιαστούν και θα ενημερωθεί η Ad hoc  επιτροπή των ειδικών που εξετάζει τις Ειδικές Οικολογικές Εκτιμήσεις (ΕΟΑ), και στην οποία συμμετέχουν όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Δειτε Επισης

ΟΙ ΗΠΑ εξετάζουν την παροχή βοήθειας στη Γάζα διά θαλάσσης μέσω Κύπρου
Η πρωτοβουλία Νικόλα και η έλλειψη δομημένου συντονισμού της συμπολίτευσης
Εντατικοποιεί τις προσπάθειες για «κυριαρχική ισότητα» ο Ερντογάν
«Πάνω από όλα η Λεμεσός»-Παρουσίασε το πρόγραμμά του ο Χρίστος Μιχαηλίδης
Στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κύπρου αναφέρθηκε η Υπ. Περιβάλλοντος στη Σύνοδο ΗΕ
Το ΥΠΕΞ εκφράζει συγκλονισμό για τραγικό θάνατο ανθρώπων στη Γάζα
Με τους δημάρχους Έγκωμης και Αγίου Δομετίου συναντήθηκε ο Χαράλαμπος Προύντζος
Ευγνωμοσύνη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, παρά τις ίσες αποστάσεις του Στιούαρτ
Ο Δήμος Κυθρέας καταδικάζει την πρόθεση για οικισμό στην κατεχόμενη Τύμπου
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΔΗΚΟ στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης