Συνελήφθησαν 20 Κύπριοι φοιτητές στην Αθήνα-Άνοιξαν πανό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν

Στη σύλληψη 20 Κύπριων φοιτητών στην Αθήνα, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Όπως μεταδίδεται από ελλαδικά ΜΜΕ, η Αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Κύπριοι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην τουρκική πρεσβεία, άνοιξαν πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πανό των Κύπριων φοιτητών, έγραφε στα αγγλιλκά, «Ερντογάν θα πολεμάμε μέχρι να αποχωρήσει από την Κύπρο και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης».

Μετά από ένταση που προκλήθηκε οι φοιτητές προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Αθηνών. Σημειώνεται ότι στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι προγραμματισμένο να γίνει η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Γιασάρ Γκιουλέρ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, μέχρι τις έξι το απόγευμα έχουν απαγορευτεί όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στα σημεία που αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Η ανακοίνωση του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ

Σε ανάρτηση της φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται πως έγινε, «προσαγωγή μελών του κινήματός μας γιατί τέτοια μέρα θέλησαν να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν για την άφιξη του τούρκου προέδρου Ερντογάν έξω από την τουρκική πρεσβεία».

«Την ώρα που οι τούρκοι προχωράνε σε σχέδια στην πράσινη γραμμή και ο επεκτατισμός φαίνεται πιο αληθινός από ποτέ, ελληνόψυχοι φοιτητές βρίσκονται στα κρατητήρια της αστυνομίας γιατί δεν δέχονται κανένα παζάρεμα για την γη τους», καταλήγει η ανάρτηση του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ.

Σε άλλο σημείο της ελληνικής πρωτεύουσας και συγκεκριμένα κοντά στο Υπουργείο Εξωτερικών, ένας άνδρας εμφανίστηκε τυλιγμένος με τη σημαία της Κύπρου, διαμαρτυρόμενος κατ΄ αυτόν τον τρόπο για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου. Ο εν λόγω άνδρας απομακρύνθηκε από τους άνδρες ασφαλείας, του Υπουργείου Εξωτερικών, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. 

kypriaki-simaia

Συνελήφθησαν και Κούρδοι

Σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με τα ελλαδικά ΜΜΕ, πέραν από τους 20 Κύπριους φοιτητές, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη δέκα Κούρδων, οι οποίο βρέθηκαν κι αυτοί κοντά στη Λέσχη Αξιωματικών, δίπλα από την τουρκική πρεσβεία.

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας