Ζητά εκ νέου σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου από την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει το αίτημα του για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου από την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Αριστεράς σημειώνει πως, «η άρνηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο, όπως έχει ζητήσει το ΑΚΕΛ από την περασμένη εβδομάδα, δείχνει μια στάση που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν συνιστά απόφαση για παραμερισμό του σώματος».

Παράλληλα, αναφέρει πως «το συνεχιζόμενο διαπραγματευτικό αδιέξοδο, τα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η κατοχική δύναμη σε Πύλα, Άγιο Δομέτιο και Δερύνεια είναι ορισμένα από τα ζητήματα που υπογραμμίζουν την ανάγκη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου. Το Εθνικό Συμβούλιο είναι ο χώρος συλλογικής συζήτησης και κατάθεσης των θέσεων κι εκτιμήσεων της κάθε πολιτικής δύναμης για το Κυπριακό. Ο Πρόεδρος έχει προφανώς τον τελικό λόγο για τις αποφάσεις όπως έχει και την ευθύνη για αυτές».

«Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει το αίτημα του για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου», καταλήγει στην ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σε δίκη βαρυποινίτης, επιχειρηματίες και δεσμοφύλακας, ελεύθεροι υπό όρους-Δεν εξασφάλισαν μαρτυρία για ναρκωτικά και προστασία
Τα κόμματα για τη συμπλήρωση 14 ετών από τη φονική έκρηξη στο Μαρί
Στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ο 31χρονος που μαχαίρωσε τον πατέρα του στον Άγιο Δομέτιο
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων
Ηχηρό μήνυμα Σενέρ Λεβέντ-«Δεν θα παραδοθώ στον φασισμό και τον κατακτητή, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη»
Παραλαμβάνει το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ ο Σαββίδης-Μελετά και αποφασίζει για τις εισηγήσεις της Ερευνητικής
Επικεντρώθηκε στα οδοφράγματα, προσέκρουσε σε… τουρκοφράγματα η Ολγκίν
Η παρατεταμένη θεσμική κρίση, η κοινωνική οργή και τα κρούσματα πολιτικής βίας
Δεν ανάλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στα γραφεία ΔΗΣΥ η Antifa-«Αναδημοσίευσε διαδικτυακό υλικό»