ΒΙΝΤΕΟ: 67χρονος καθηγητής ο άνδρας που άνοιξε πυρ σε Πανεπιστήμιο στο Λας Βέγκας-Τρεις νεκροί

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένα άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα του Λας Βέγκας, ανακοίνωσε το Μητροπολιτικό Τμήμα της Αστυνομίας του Λας Βέγκας στο X .

Σύμφωνα με τις αρχές το κέντρο τραυμάτων του νοσοκομείου Sunrise περιθάλπει 3 τραυματίες από πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο UNLV.

Νωρίτερα η αστυνομία του Λας Βέγκας είχε ανακοινώσει ότι υπάρχουν τρία θύματα μετά τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο, αλλά είναι "αγνωστος ο αριθμός των τραυματιών".

Πηγή της αστυνομίας αποκάλυψε στο αμερικανικό δίκτυο CNN ότι ο δράστης ήταν ένας 67χρονος καθηγητής πανεπιστημίου που φέρεται να είχε συνεργαστεί με εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα. Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής ποια ήταν η σχέση που τον συνέδεε με τη σχολή όπου εξαπέλυσε την επίθεσή του.

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης σε πανεπιστημιούπολη στο Λας Βέγκας, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός, ανέφεραν η τοπική αστυνομία και το πανεπιστήμιο, το οποίο είναι σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα καζίνο της αμερικανικής πόλης.

"Ο ύποπτος εντοπίστηκε και είναι νεκρός", έγραψε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) η αστυνομία του Λας Βέγκας, η οποία είχε γράψει προηγουμένως ότι παρεμβαίνει έπειτα από "προκαταρκτικά στοιχεία που κάνουν λόγο για έναν σκοπευτή εν δράσει στην πανεπιστημιούπολη".

"Φαίνεται να έχουν τραυματιστεί αρκετοί άνθρωποι", έγραψε.

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το κίνητρό του δράστη, ανέφεραν οι αρχές και πρόσθεσαν ότι πολλά θύματα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Το σύστημα συναγερμού του Πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας είχε αναφέρει πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία και ζήτησε από όλους να "εκκενώσουν την περιοχή".

Ο Vincent Perez, καθηγητής Αγγλικών στο UNLV, ο οποίος έσπευσε να προστατευθεί όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί στην πανεπιστημιούπολη, περιέγραψε ότι άκουσε επτά ή οκτώ πυροβολισμούς, «τον έναν μετά τον άλλο», όταν βγήκε στο μπαλκόνι ενός κτηρίου.

Στις 11:54 π.μ. τοπική ώρα, το πανεπιστήμιο ανάρτησε στο διαδίκτυο ανακοίνωση, η οποία έλεγε: «Η πανεπιστημιακή αστυνομία ανταποκρίνεται σε αναφορά για πυροβολισμούς, εκκενώστε σε ασφαλή περιοχή, "τρέξτε-κρυφτείτε-παλέψτε"».

Σύμφωνα με το CNN, το περιστατικό συνέβη κοντά στο Beam Hall, ένα κτήριο του πανεπιστημίου που στεγάζει τις κουζίνες, εργαστήρια υπολογιστών και αίθουσες διδασκαλίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους στη Γαλλία
CrowdStrike: Το 97% των συστημάτων που επηρεάστηκαν από το σφάλμα έχουν επανέλθει
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Κεραυνοί Ερντογάν κατά Νετανιάχου-«Ντροπή σε όσους χειροκροτούν τον Χίτλερ της εποχής μας στο Κογκρέσο»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Παρέλυσε το Παρίσι από το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους-Χάος στους σταθμούς πριν την έναρξη των Ολυμπιακών
Απειλή για βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Du Nord του Παρισιού
Απέσυρε το Ηνωμένο Βασίλειο την ένσταση κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Νετανιάχου
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν
Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας για λόγους ασφαλείας