Τον Οσμάν Καβάλα επισκέφθηκε στη φυλακή ο εισηγητής της Eυρωβουλής για Τουρκία

Τον πολιτικό ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα επισκέφθηκε στη φυλακή του Μαρμαρά ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, Νάτσο Σάντσεθ Αμόρ (S&D, Ισπανία) αφού έλαβε σχετική άδεια από τις τουρκικές αρχές, κάτι που όπως είπε ο κ. Αμόρ ελπίζει να είναι ένδειξη μιας νέας περιόδου για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας.

Ο κ. Σάντσεθ Αμόρ, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία σε επίσημη επίσκεψη από τις 2 Δεκεμβρίου, ήταν ο πρώτος Eυρωβουλευτής που είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί τον κ. Καβάλα στη φυλακή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Η απόφαση της τουρκικής Kυβέρνησης να επιτρέψει την επίσκεψη αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο Ισπανός Eυρωβουλευτής, ευχαριστώντας τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών για τη διαμεσολάβησή τους.

«Ελπίζω πως αυτή η ανοιχτή διάθεση είναι μια ένδειξη πως ξεκινά μια νέα περίοδος στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας» ανέφερε, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης της Κομισιόν και του Ύπατου Εκπροσώπου για τα ευρωτουρκικά «θα ακολουθήσουν περισσότερα βήματα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στη χώρα».

Ο Eυρωβουλευτής ανέφερε πως ήταν για τον ίδιο «πολύ συγκινητικό» το ότι μπόρεσε τελικά να γνωρίσει προσωπικά τον κ. Καβάλα, ο οποίος, συνέχισε, «βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερα από έξι χρόνια χωρίς νόμιμη αιτία, παρά τις σαφείς αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις επανειλημμένες εκκλήσεις από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

«Καλώ για άλλη μια φορά τις τουρκικές αρχές να προχωρήσουν σε πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τον Οσμάν Καβάλα και άλλες σχετικές υποθέσεις και να συμμορφωθούν με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ως τον καλύτερο δρόμο για την ανάκτηση της πλήρης δυναμικής των σχέσεων μας», πρόσθεσε ο Eυρωβουλευτής, σημειώνοντας πως μετέφερε στον Τούρκο ακτιβιστή την αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη δέσμευση του σώματος πως θα συνεχίσει να ζητά την απελευθέρωσή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ρωσικό κομμουνιστικό κόμμα ζητάει να γίνει έρευνα για ενδεχόμενη ανάμιξη της Δύσης στο θάνατο του... Στάλιν
Φρίκη στο Κολοράντο-Βρέθηκαν 190 πτώματα σε αποσύνθεση σε γραφείο τελετών
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για ενδεχόμενη ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας πριν από το ραμαζάνι
Εγκρίθηκε πρόταση για αναφορά στο δικαίωμα στην άμβλωση στο σύνταγμα της Γαλλίας
Ανησυχία των ΗΠΑ για την κατάσταση στην Αϊτή, καλούν τους υπηκόους τους να φύγουν
Ο ΓΓ ΟΗΕ διαψεύδει ότι προσπάθησε να αποσιωπήσει έκθεση για βιασμούς της Χαμάς
Ερντογάν: Η καρδιά της Τουρκίας χτυπά από το Αιγαίο μέχρι την νότια Ασία
Βρέθηκε ξανά στο Λονδίνο πανάκριβη Ferrari οδηγού της Formula 1 που κλάπηκε πριν από 29 χρόνια
Σάλος σε πολυτελές ξενοδοχείο του Παρισιού-26χρονη κατήγγειλε ότι ο μασέρ τη βίασε τέσσερις φορές στο σπα
Η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατοχύρωσε συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση