ΟΚΟΕ: Ανεπιθύμητος ο Ερντογάν όσο συνεχίζει την ίδια πολιτική στο Κυπριακό

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) σε ανακοίνωση για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, εκφράζει τη θέση ότι όσο αυτός συνεχίζει «αυτή την απαράδεκτη, παράνομη και πρωτόγονη πολιτική στάση στο Κυπριακό» είναι «καταδικαστέος και ανεπιθύμητος».

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΚΟΕ, στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «ο κ. Ερντογάν εξακολουθεί να είναι αμετανόητος, προκλητικός  και μονίμως ασεβής προς τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τις διεθνείς συμβάσεις, τη δημοκρατία  και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προτάσσει λύση στο Κυπριακό δυο κρατών ενώ γνωρίζει ότι καταπατά παράνομα το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι το έδαφος είναι βασικό συστατικό στοιχείο της έννοιας του κράτους.  Απαιτεί δηλαδή να συστήσει κράτος επί ξένου εδάφους, που ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι αναγνωρισμένο κράτος από τον Ο.Η.Ε και κράτος μέλος της Ε.Ε».

«Εμείς οι Έλληνες Κύπριοι της Ελλάδας σας απαντούμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εκλιπούσα, αλλά ζωντανή, παρούσα, σε εγρήγορση και μαχόμενη σε κάθε πιθανό μέτωπο, με σύσσωμο  τον όπου γης Ελληνισμό και όχι μόνο. Αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση  της  Κύπρου  από τα τουρκικά στρατεύματα  κατοχής  και  απαλλαγή από τους εποίκους. Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις  στην προσπάθεια  της Τουρκίας για την τουρκοποίηση  των κατεχόμενων εδαφών μας, που αποτελούν και ευρωπαϊκό έδαφος", αναφέρει.

"Διεκδικούμε  μια Κύπρο ελεύθερη, δημοκρατική, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο  και το ευρωπαϊκό κεκτημένο χωρίς αποκλίσεις, για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, χωρίς επεμβατικά  και εγγυητικά  δικαιώματα  από τρίτες χώρες. Απαιτούμε λύση, που να αποκαθιστά την ενότητα της χώρας, του λαού μας, των θεσμών και της οικονομίας και να κατοχυρώνει  πλήρως τη μία και μόνη διεθνή προσωπικότητα, τη μία και ενιαία κυριαρχία και τη μία και μόνη ιθαγένεια», δηλώνει η οργάνωση.

Ακόμη εκφράζει τη θέση ότι «για να υπάρξει πραγματική και αληθινή λύση απαιτείται να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και να κατοχυρωθούν οι αρχές της Δημοκρατίας και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ώστε όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου να καταστούν  και να αισθάνονται στην πράξη ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες».

Απευθυνόμενη προσωπικά στον Έλληνα Πρωθυπουργό αλλά και τον Πρόεδρο της Τουρκίας η οργάνωση αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδας, θεωρούμε δεδομένο  ότι δεν ξεχνάτε την Κύπρο, ότι η Κύπρος δεν κείται μακράν, ότι η Ελλάδα με βάση τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου είναι εγγυήτρια δύναμη, ότι η Κύπρος έχει τρισχιλιετή ελληνική παρουσία και ότι αν η Τουρκία καταλάβει την Κύπρο ή την ελέγξει στρατηγικά, τα σύνορα της Ελλάδας θα υποστούν ανεπανόρθωτο ρήγμα. Κύριε Ερντογάν, όσο συνεχίζετε να έχετε αυτή την απαράδεκτη, παράνομη και πρωτόγονη  πολιτική στάση στο Κυπριακό, είστε καταδικαστέος  και ανεπιθύμητος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού