Ο Ζελένσκι διαβεβαιώνει τους Ουκρανούς για τη νίκη επί της Ρωσίας

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σήμερα στους Ουκρανούς ότι το Κίεβο θα νικήσει τη Ρωσία και θα σημειώσει μια δίκαιη νίκη "ενάντια σε κάθε πρόβλεψη", καθώς η ζωτικής σημασίας αμερικανική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια κρέμεται από μια κλωστή.

Ο Ζελένσκι έστειλε το παραπάνω μήνυμα μέσω ενός ασυνήθιστου βίντεο νωρίς σήμερα το πρωί στο οποίο εμφανίζεται να περπατάει στους δρόμους του Κιέβου πηγαίνοντας να αποτίσει φόρο τιμής στους στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί με αφορμή τη σημερινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που τιμάται στη χώρα.

"'Ήταν δύσκολα, αλλά επιμείναμε", είπε ο Ζελένσκι, ο οποίος τραβούσε βίντεο τον εαυτό του με κινητό τηλέφωνο, καθώς περπατούσε από το γραφείο του στην οδό Χρουσέβσκοχο προς το "τείχος της μνήμης" στο κεντρικό Κίεβο.

"Δεν είναι εύκολο τώρα, αλλά προχωράμε. Όσο δύσκολο κι αν είναι, θα φτάσουμε εκεί. Στα σύνορά μας, στον λαό μας. Στην ειρήνη μας. Δίκαιη ειρήνη. Ελεύθερη ειρήνη. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες."

Τα σχόλιά του φάνηκε να ανταποκρίνονται στην αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον ενός πακέτου βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συζητείται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και το οποίο έχει κολλήσει εδώ και εβδομάδες.

Στο βίντεο του, ο Ζελένσκι χαιρετούσε τον κόσμο καθώς περπατούσε στους ολισθηρούς, χειμωνιάτικους δρόμους.

Είπε ότι η Ουκρανία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να απελευθερώσει τα εδάφη της που κατέχονται από τη Ρωσία.

"Αυτά είναι τα εδάφη μας. Αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Υπάρχει εναλλακτική; Όχι. Εννέα χρόνια και 651 ημέρες του πολέμου είναι πίσω μας. Η νίκη είναι μπροστά. Και πώς αλλιώς; Θα μπορούσε να υπάρξει εναλλακτική; Όλοι το ξέρουμε: όχι", είπε ο Ζελένσκι.

Αργότερα εμφανίστηκε να αποδίδει τα σέβη του στο τείχος μνήμης που δημιουργήθηκε το 2014 για να τιμήσει τα θύματα του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Στους τέσσερις οι νεκροί μετά την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C»
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου
Τουλάχιστον 161 αγνοούμενοι και 110 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας
Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονου που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους στο Μπέργκαμο
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Από φλεγόμενο όχημα ξεκίνησε η πυρκαγιά που μαίνεται στη Μασσαλία-Η νύχτα θα είναι κρίσιμη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα