Είπε «evet» για απεσταλμένο η τουρκική πλευρά αλλά έθεσε προϋπόθεση τη μη συζήτηση ΔΔΟ

Η τ/κ πλευρά απάντησε θετικά για τον διορισμό απεσταλμένου από τον ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε ο "υπεξ" στα κατεχόμενα, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

«Απαντήσαμε θετικά στο θέμα του απεσταλμένου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αναζητηθεί κοινό έδαφος για  ομοσπονδία. Θα ισχύει (ο διορισμός του απεσταλμένου) για περίοδο 6 μηνών. Η θέση της τ/κ πλευράς είναι να προσπαθήσει να βρει το κοινό έδαφος στη βάση δύο κρατών», ανέφερε ο  Ερτουγρούλογλου μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας "Κίμπρις Ποστασί".

Το πραγματικό πρόβλημα, είπε, "είναι ότι η ε/κ πλευρά γίνεται αποδεκτή ως Κυπριακή Δημοκρατία και όσο αυτό συνεχίζεται λύση δεν μπορεί να υπάρξει. Πώς θα λύσετε το πρόβλημα με τέτοια αντίληψη;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι το σημερινό στάτους κβο στη διεθνή σκηνή λειτουργεί εναντίον των Τ/κ και γι’ αυτό «έχουμε παράπονα».

Οι συνομιλίες για ομοσπονδία δεν θα έρθουν ποτέ στην ημερήσια διάταξη, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι "οι Ε/κ απέρριψαν όλες τις προτάσεις για συνεργασία και διαμοιρασμό της συνεργασίας με τους Τ/κ".

Σημείωσε πως θεωρεί«μηδενική» την «πιθανότητα μετάβασης σε μια διαφορετική πολιτική από αυτή για αποδοχή της 'κυρίαρχης ισότητας' και του 'ισότιμου διεθνούς καθεστώτος' της 'τδβκ'. Η επιλογή της εταιρικής σχέσης έχει εξαφανιστεί», ανέφερε.

Θεωρεί επίσης «εξαιρετικά λανθασμένη» τη στάση προηγούμενων «κυβερνήσεων» να εγκαταλείψουν την ιδέα του «κράτους», όπως σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι δεν διδάσκεται τίποτα στους νέους, προκειμένου να μην εμπεδωθεί η εχθρότητα. «Αν κάποιος δεν γνωρίζει το τίμημα που έχει καταβληθεί για να φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν μπορεί να γνωρίζει την αξία αυτών που έχει (ΣΣ: εννοεί το ψευδοκράτος). Είναι λάθος στάση να μην δείχνουμε ποιος είναι ο εχθρός. Είναι καλό που οι νέοι μας δεν έχουν εχθρικές απόψεις, αλλά είναι ένα μειονέκτημα εκεί που υπάρχει κίνδυνος», υποστήριξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκινά την… ανάβαση στο βουνό προβλημάτων της ΕΔΕΚ ο Αναστασίου-Με ομάδα θα προσεγγίσει τους αποστασιοποιημένους
Προσπάθειες για ψήγματα προόδου στο Κυπριακό, εν μέσω σκλήρυνσης της τουρκικής ρητορικής
Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία
Σύσταση κοινής επιτροπής για τις περιουσίες προτείνει ο Όζερσαϊ
Μήνυμα Κόμπου στον Τατάρ για το ροκάνισμα χρόνου-«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε ως το φθινόπωρο σε απραξία»
Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας
Βλέπει Φιντάν στην Άγκυρα η Ολγκίν-Ακολουθούν οι επισκέψεις σε Αθήνα και Λονδίνο
Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»