Ερντογάν: Αν το Ισραήλ επιχειρήσει να δολοφονήσει μέλη της Χαμάς στην Τουρκία. θα πληρώσει βαρύ τίμημα

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal πως το Ισραήλ σχεδιάζει να δολοφονήσει μέλη της Χαμάς που ζουν σε χώρες εκτός Παλαιστίνης (ανάμεσά τους και η Τουρκία), σχολίασε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Κατάρ.

«Aυτοί που έβγαλαν αυτή την είδηση δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκία. Δεν γνωρίζουν τους Τούρκους. Δεν μας γνωρίζουν. Αν διαπράξουν ένα τέτοιο λάθος, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα γι' αυτό» σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος για τη συγκεκριμένη πληροφορία, την οποία φέρεται να μοιράστηκε και ο αρχηγός της Μοσάντ.

«Αυτοί που σήμερα προσπαθούν να περικυκλώσουν τη Γάζα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς πίστευαν ότι θα είχαν αποτελέσματα μέσα σε μια εβδομάδα. Δεν τα κατάφεραν όμως. Αν τολμήσουν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα εναντίον της Τουρκίας και των Τούρκων, θα καταδικαστούν να πληρώσουν το τίμημα, χωρίς να μπορέσουν ποτέ ξανά να σταθούν όρθιοι. Όσοι επιχειρούν κάτι τέτοιο θα πρέπει να θυμούνται ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρές. Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να μην γνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Τουρκία τόσο στον τομέα των πληροφοριών όσο και στον τομέα της ασφάλειας. Επιπλέον, δεν είμαστε ένα κράτος που ιδρύθηκε χθες. Κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά ούτε αυτό» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν καταφέρθηκε ξανά εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας πως ανά πάσα χρονική στιγμή μπορεί να κηρύξει χρεοκοπία στο Ισραήλ και πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενώ σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στο θέμα των F-16 και των Europfighter που φέρεται να επιδιώκει να αποκτήσει η τουρκική πολεμική αεροπορία.

«Μας είπαν πως μετά την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, η αίτησή μας για την αγορά F-16, μαζί με τα κιτ εκσυγχρονισμού, αντιμετωπίστηκε πολιτικά θετικά από την αμερικανική κυβέρνηση. Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία στο Κογκρέσο, που εξελίσσεται λίγο γκρίζα και θολά. Έχουμε την εντύπωση ότι εξελίσσεται κάπως αργά. Από την άλλη πλευρά, προέκυψε η πρόθεση της Τουρκίας να αγοράσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoon. Γενικά, τελευταία υπάρχει η αντίληψη ότι και τα δύο θέματα συνδέονται με την έγκριση της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε: «Για το θέμα των F-16 (και τη σύνδεση με τη Σουηδία), αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν Κογκρέσο, έχουμε κι εμείς κογκρέσο, δηλαδή το Κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση από το κοινοβούλιο μας. Ως πρόεδρος, το παρέπεμψα στο κοινοβούλιο και με ευχαριστήσατε. Έκανα το καθήκον μου, αλλά περιμένω και κάτι από εσάς. Θα πρέπει να περάσετε αυτό το θέμα ταυτόχρονα στο συνέδριό σας και ας κάνουμε αυτά τα βήματα μαζί».

«Ένα άλλο ζήτημα είναι το ζήτημα του Eurofighter Typhoon... Επιπλέον, η άποψη του Ηνωμένου Βασιλείου για το Eurofighter είναι στην πραγματικότητα θετική. Δυστυχώς, υπάρχει ένα πρόβλημα στη Γερμανία. Ωστόσο, η Αγγλία είχε μια θετική προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων. Λένε ότι θα συζητήσουν το θέμα με τους Γερμανούς. Σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις» πρόσθεσε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Γονείς βασάνιζαν την 3χρονη κορούλα τους για μέρες πριν πεθάνει-Καταδικάστηκαν σε ισόβια
Νεκροί μητέρα και παιδί μετά από επίθεση drones της Ουκρανίας στη Ρωσία
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών
Οργή στη Νιγηρία για τον ομαδικό γάμο 100 κοριτσιών και νεαρών γυναικών
Η Λετονία συνέλαβε δύο υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: «Είστε προδότες... ζήτω η Ουκρανία» φώναζε ο Τσιντούλα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Σλοβακία
Οι Χούτι απειλούν με νέες επιθέσεις σε όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το Ισραήλ
Διχάζει την Ευρώπη η απόφαση 28χρονης Ολλανδής να υποβληθεί σε ευθανασία λόγω ψυχικής ασθένειας
Αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Άμστερνταμ λόγω καπνών στο πιλοτήριο