Έμφαση στη θετική ατζέντα με Τουρκία δίνει η Ελλάδα ενόψει Ανώτατου Συμβουλίου

Την ιδιαίτερη έμφαση που αποδίδει η Ελλάδα στη θετική ατζέντα με την Τουρκία τονίζουν ελληνικές κυβερνητικές πηγές ενόψει του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, αύριο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, η ελληνική Κυβέρνηση προσέρχεται στο επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας, καθώς η εμπέδωση θετικού κλίματος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα.

«Αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στην θετική ατζέντα που είναι αμοιβαία επωφελής», τονίζουν, επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο του Συμβουλίου αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες, μνημόνια και κοινές δηλώσεις –κάποιες εκ των οποίων για συνεργασίες μεταξύ οργανισμών και φορέων, όπως το Enterprise Greece– στους τομείς της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, της υγείας, της παιδείας, του τουρισμού, του αθλητισμού, της έρευνας/τεχνολογίας, της αγροτικής ανάπτυξης.

Κατά τη διμερή τους συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συζητήσουν «για τα επόμενα βήματα στις σχέσεις και τις επαφές των δύο χωρών με βάση τους τρεις άξονες που είχαν συμφωνηθεί κατά τη συνάντησή τους στο Βίλνιους τον περασμένο Ιούλιο: πολιτικός διάλογος, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, θετική ατζέντα», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή