Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή για τις συστάσεις GRECO στην Κυβέρνηση

Η μελέτη των συστάσεων της Greco που αφορούν την Κυβέρνηση και η χάραξη προγραμματισμού τέθηκαν επί τάπητος την Τρίτη κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας της επιτροπής που συστάθηκε για την ενδελεχή μελέτη και παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των συστάσεων της Greco υπό την εποπτεία της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Ειρήνης Πική.  

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, η συνάντηση έγινε στην παρουσία της επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Greco, εκπροσώπων της Προεδρίας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης καθώς και του Επιτρόπου Διαφάνειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μελετήθηκαν ενδελεχώς οι συστάσεις που αφορούν την Κεντρική Κυβέρνηση και τις Ανώτατες Εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Όπως αναφέρθηκε, διαπιστώθηκε ότι κάποιες συστάσεις έχουν υλοποιηθεί, ορισμένες ήδη βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης, ενώ για άλλες χρειάζονται ενέργειες και συντονισμός. Στόχος της συνάντησης ήταν να προκύψει ένας προγραμματισμός ο οποίος θα ακολουθηθεί, ενώ ανανεώθηκε η συνάντηση για τον ερχόμενο Μάρτιο για τα περαιτέρω.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, έγινε ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την έγκαιρη και την καλύτερη δυνατή συμμόρφωση με τις συστάσεις αυτές, όπως είναι και οι οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για παρακολούθηση των συστάσεων της Greco και συμμόρφωση με αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι με τη δημοσίευση της Έκθεσης της Επιτροπής Greco, στα πλαίσια του πέμπτου γύρου αξιολόγησης, πάρθηκαν ορισμένες αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο, μια εκ των οποίων ήταν και η σύσταση μιας πενταμελούς Επιτροπής υπό την εποπτεία της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, με σκοπό την μελέτη των συστάσεων και την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης τους. 

Δειτε Επισης

Εντατικοποιεί τις προσπάθειες για «κυριαρχική ισότητα» ο Ερντογάν
«Πάνω από όλα η Λεμεσός»-Παρουσίασε το πρόγραμμά του ο Χρίστος Μιχαηλίδης
Στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κύπρου αναφέρθηκε η Υπ. Περιβάλλοντος στη Σύνοδο ΗΕ
Το ΥΠΕΞ εκφράζει συγκλονισμό για τραγικό θάνατο ανθρώπων στη Γάζα
Με τους δημάρχους Έγκωμης και Αγίου Δομετίου συναντήθηκε ο Χαράλαμπος Προύντζος
Ευγνωμοσύνη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, παρά τις ίσες αποστάσεις του Στιούαρτ
Ο Δήμος Κυθρέας καταδικάζει την πρόθεση για οικισμό στην κατεχόμενη Τύμπου
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΔΗΚΟ στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Νικόλα Παπαδόπουλου-Ελένης Θεοχάρους
Δεν επηρεάζει μελλοντικούς χειρισμούς η απόφαση για τον Κιουρσάτ, διαβεβαιώνει ο Κόμπος