Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή για τις συστάσεις GRECO στην Κυβέρνηση

Η μελέτη των συστάσεων της Greco που αφορούν την Κυβέρνηση και η χάραξη προγραμματισμού τέθηκαν επί τάπητος την Τρίτη κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας της επιτροπής που συστάθηκε για την ενδελεχή μελέτη και παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των συστάσεων της Greco υπό την εποπτεία της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Ειρήνης Πική.  

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, η συνάντηση έγινε στην παρουσία της επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Greco, εκπροσώπων της Προεδρίας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης καθώς και του Επιτρόπου Διαφάνειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας μελετήθηκαν ενδελεχώς οι συστάσεις που αφορούν την Κεντρική Κυβέρνηση και τις Ανώτατες Εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Όπως αναφέρθηκε, διαπιστώθηκε ότι κάποιες συστάσεις έχουν υλοποιηθεί, ορισμένες ήδη βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης, ενώ για άλλες χρειάζονται ενέργειες και συντονισμός. Στόχος της συνάντησης ήταν να προκύψει ένας προγραμματισμός ο οποίος θα ακολουθηθεί, ενώ ανανεώθηκε η συνάντηση για τον ερχόμενο Μάρτιο για τα περαιτέρω.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, έγινε ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την έγκαιρη και την καλύτερη δυνατή συμμόρφωση με τις συστάσεις αυτές, όπως είναι και οι οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για παρακολούθηση των συστάσεων της Greco και συμμόρφωση με αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι με τη δημοσίευση της Έκθεσης της Επιτροπής Greco, στα πλαίσια του πέμπτου γύρου αξιολόγησης, πάρθηκαν ορισμένες αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο, μια εκ των οποίων ήταν και η σύσταση μιας πενταμελούς Επιτροπής υπό την εποπτεία της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, με σκοπό την μελέτη των συστάσεων και την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης τους. 

Δειτε Επισης

Άλλη μία φονική πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό, νεκρός 33χρονος-Προσπάθησε να το σώσει ο αδελφός του
Ξανά ενώπιον της Βουλής το θέμα των πολλαπλών συντάξεων-Ψάχνουν την φόρμουλα οι αρμόδιοι
Πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό-Στο σημείο Πυροσβεστική και Αστυνομία
«Θα τη χτυπήσω με το μαχαίρι»-Νέες αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της 13χρονης
Β. Πάλμας: Η υφιστάμενη επικίνδυνη κατάσταση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Κύπρου
Επιμένουν οι Τούρκοι, νέα καταγγελία κατά ΚΔ και Ελλάδας για ισχυριζόμενες «παραβιάσεις εναέριου χώρου»
Κηδεύεται ο Χασάν Νασράλα-Χιλιάδες άνθρωποι με φωτογραφίες και σημαίες στα περίχωρα της Βηρυτού
Φρίκη στην Ινδία-Συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες και άγνωστοι βίαζαν 13χρονη επί πέντε χρόνια
Οι Γερμανικές εκλογές βάζουν τέλος στα ταμπού-Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση
Τιμήθηκαν οι ήρωες του Αγίου Βασιλείου-«Ζωντανό μέρος της ταυτότητάς μας, κομμάτι της ιστορίας»