Ο δράστης έστησε καρτέρι στη 43χρονη στην Ελλάδα-Καταλείπει ένα γιο με ειδικές ανάγκες

Σοκ προκαλεί η άγρια δολοφονία της 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα. Οι Αρχές αναζητούν τον 71χρονο σύντροφό της ως ύποπτο για το έγκλημα, τον οποίο η ίδια είχε καταγγείλει το μεσημέρι του Σαββάτου για ενδοοικογενειακή βία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία στην Ελλάδα-Την εκτέλεσε από το τζάμι της εξώπορτας, δεν πρόλαβε το panic button

Ο σύντροφος της 43χρονης φέρεται να κακοποίησε τόσο την ίδια όσο και τον 15χρονο γιο της, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η γυναίκα το επόμενο μεσημέρι, το Σάββατο, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό τόσο της ίδιας όσο και του παιδιού της. Υπέβαλε μάλιστα και μήνυση εναντίον του.

Κατά πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τη συμβούλευσαν να μην επιστρέψει στο σπίτι της -όπου συγκατοικούσε με τον σύντροφό της-, εγκατέστησαν στο κινητό της το panic button και την ενημέρωσαν σχετικά.

Ο δράστης αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πλην όμως είχε εξαφανιστεί και δεν τον βρήκαν πουθενά στη Σαλαμίνα. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, είχε διαφύγει με το δικό της αμάξι, με το οποίο ακόμη ενδεχομένως και να τριγυρνά.

Η 43χρονη όλες αυτές τις ημέρες είχε καταφύγει και διέμενε μαζί με τον γιο της στο σπίτι της μητέρας της, στην περιοχή Αμπελάκια της Σαλαμίνας.

Σήμερα το πρωί, ενώ η μητέρα της έλειπε από το σπίτι (διανυκτέρευσε σε σπίτι ηλικιωμένης, την οποία προσέχει) και ενώ ο γιος της είχε ήδη φύγει με ταξί από το σπίτι για να μεταβεί στο σχολείο του, ο δράστης πήγε στο πατρικό της 43χρονης.

Συγκεκριμένα, ο δράστης της δολοφονίας, πιθανότατα ο 71χρονος σύντροφος της πήγε έξω από το πατρικό της, σήκωσε το όπλο του, πιθανότατα μια κυνηγετική καραμπίνα, και την εκτέλεσε πυροβολώντας έξω από την πόρτα και συγκεκριμένα από το κομμάτι της πόρτας που είχε τζάμι.

Γείτονες υποστήριξαν ότι άκουσαν καβγά, μια ανδρική φωνή και δύο πυροβολισμούς.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τη γυναίκα νεκρή στο εσωτερικό του πατρικού σπιτιού της, σε μια λίμνη αίματος. Βρέθηκαν δύο κάλυκες, ενώ η γυναίκα φέρει δύο τραύματα, ένα στην κοιλιακή χώρα και ένα στον θώρακα.

Σοκάρει επίσης το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε να πατήσει το panic button, αλλά και το γεγονός ότι ο δράστης δεν ήταν καν μέσα στο σπίτι της όταν τη σκότωσε.

Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο να της είχε στήσει καρτέρι. Δηλαδή, να της χτύπησε την πόρτα, να έφθασε ως εκεί η γυναίκα και να την πυροβόλησε πίσω από την εξώπορτα, από το τζαμάκι.

salamina-f-2__2_

salamina-f-2__1_

Το panic button

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η γυναίκα στους αστυνομικούς, το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου ο άνδρας την χτύπησε, την απείλησε και την έβρισε, ενώ παράλληλα της άρπαξε το κινητό καθώς και το αυτοκίνητό της, και εξαφανίστηκε.

Από την Αστυνομία εκδόθηκαν αναζητήσεις για τη σύλληψη του δράστη εντός των ορίων του αυτοφώρου, το οποίο και έληξε την 23:59 ώρα της 02/12/2023.

Οι αστυνομικοί πρότειναν στην 43χρονη να πάρει panic button και σε περίπτωση που κινδυνεύσει να το ενεργοποιήσει με τη γυναίκα να το αποδέχεται. Επιπλέον την παρότρυναν να μην επιστρέψει στην οικία όπου διέμεναν με τον καταγγελλόμενο, κάτι που επίσης δέχτηκε και αποχώρησε με τη μητέρα της για το πατρικό της.

Ο άνδρας αναζητήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου τόσο στην οικία του όσο και σε μέρη του νησιού που σύχναζε χωρίς αποτέλεσμα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η 43χρονη κατέβασε την εφαρμογή panic button στο κινητό της, έπειτα από σύσταση και των αστυνομικών, ώστε να την ενεργοποιήσει σε περίπτωση που κινδυνεύει.

«Τη σκότωσε και τη σκέπασε με σεντόνι»

Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο άνθρωπος που άκουσε τον πυροβολισμό και τις φωνές από το σπίτι του φονικού και έτρεξε να δει τι συνέβη, η σορός της άτυχης γυναίκας ήταν καλυμμένη με ένα σεντόνι.

Νωρίτερα, είχε ακούσει το σπαραγμό της μητέρας του θύματος η οποία ούρλιαζε μόλις αντίκρυσε νεκρή την κόρη της.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς το ξημέρωμα, γύρω στις 6.30, απλά επειδή είναι και η εποχή κυνηγιού δεν δώσαμε σημασία. Είναι ήσυχη γειτονιά και το χωριό γενικά εδώ. Αποκαλύφθηκε μετά όταν γύρισε η μητέρα της και άνοιξε την πόρτα και είδε το πτώμα. Είχε πυροβοληθεί εξ' επαφής δηλαδή. Άκουσα τις φωνές και έτρεξα να τη βοηθήσω γιατί ήταν ημιλιπόθυμη η γυναίκα και είδα και τη σορό. 8 και κάτι άκουσα τη γυναίκα να φωνάζει "το παιδί μου, το παιδί μου", τρέχω, ανθρώπινο, γειτόνισσα είναι, να βοηθήσω. Και βλέπουμε, δυστυχώς, την κοπέλα νεκρή. Αίμα δεν είχε, δεν φαινόταν το αίμα γιατί έχει χτυπηθεί στην κοιλιακή χώρα και το αίμα ήταν στην πλάτη της. Ήταν σκεπασμένη και με ένα σεντόνι. Δηλαδή, είχε το θράσος τη σκέπασε κιόλας φεύγοντας», λέει ο γείτονας του θύματος ενώ τονίζει πως η μητέρα της 43χρονης έδειξε ως δράστη της δολοφονίας τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος και αναζητείται από την Αστυνομία.

«Την ήξερα λίγο, όχι ιδιαίτερα. Δεν είναι εδώ η μόνιμη κατοικία της, έμενε αλλού αλλά είχε έρθει για λίγες ημέρες εδώ. Η μητέρα ισχυρίζεται για τον πρώην σύντροφο. Υπάρχει μια φημολογία για κακοποιητική συμπεριφορά, πρόσφατα κιόλας. Το παιδί του θύματος επειδή είναι με ειδικές ανάγκες φεύγει νωρίςι, πάει σε ειδικό σχολείο εκτός Σαλαμίνος οπότε δεν ήταν εδώ», αναφέρει ο ίδιος.

«Είχε κρυφτεί στο σπίτι της μητέρας της για να σωθεί»

Φίλη της 43χρονης μίλησε για το θύμα και έκανε λόγο για «μία εξαιρετική γυναίκα που μεγάλωνε το παιδί της με αξιοπρέπεια».

«Η Γιωργία είχε φύγει από το σπίτι της κι είχε πάει στο σπίτι της μητέρας της να μείνει γιατί δεν άντεχε άλλο να την κακοποιεί αυτό το τέρας. Είχε πάει να κρυφτεί η γυναίκα για να σωθεί κι αυτός προφανώς την ανακάλυψε και πήγε και τη σκότωσε. Ήταν μια εξαιρετική γυναίκα που μεγάλωνε το παιδάκι της με αξιοπρέπεια και βρέθηκε αυτός να της στερήσει τη ζωή. Είχε κάνει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα γιατί καταλάβαινε ότι κινδυνεύει η ζωή της και για αυτό έφυγε κι από το σπίτι της αλλά δυστυχώς στάθηκε άτυχη» λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

Πηγή: Πρώτο Θέμα / Iefimerida

Δειτε Επισης

Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή