Αποκαλύψεις για τους όμηρους-«Η Χαμάς τους έδινε ηρεμιστικά για να φαίνονται χαρούμενοι»

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, καθώς ανέφερε, σε ακρόαση στη Κνεσέτ, πως οι άντρες της Χαμάς έδωσαν ηρεμιστικά στους ομήρους πριν τους απελευθερώσουν στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, «ώστε να φαίνονται χαρούμενοι».

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε η διευθύντρια του τμήματος διατροφής του Υπουργείου Υγείας, δρ Ronit Andwalt, η οποία ανέφερε πως τα χάπια που χορηγούνταν, είχαν ως στόχο να κάνουν τους ομήρους να φαίνονται ήρεμοι, χαρούμενοι και αισιόδοξοι, αφού είχαν υποστεί σωματική κακοποίηση, στέρηση και ψυχολογική τρομοκρατία για περισσότερες από 50 ημέρες στη Γάζα. Από την πλευά του, ο dr. Hagar Mizrahi, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του Υπουργείου Υγείας, κατονόμασε συγκεκριμένα το φάρμακο Clonazepam, γνωστό ως Clonex στο Ισραήλ, το οποίο πωλείται, επίσης, με τις εμπορικές ονομασίες Klonopin και Rivotril και χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία αγχωδών διαταραχών, επιληπτικών κρίσεων, διπολικής μανίας, διέγερσης που σχετίζεται με ψύχωση και ψυχαναγκαστικής διαταραχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έκλαιγε και φώναζε συνεχώς τη νεκρή μαμά της»-Το δράμα των ορφανών του πολέμου

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας δεν αποκάλυψαν αν η χορήγηση φαρμάκων έχει επιβεβαιωθεί από εξετάσεις αίματος που έγιναν στους απελευθερωμένους ομήρους σε ισραηλινά νοσοκομεία ή από τη μαρτυρία των απελευθερωμένων ομήρων ή και από τα δύο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης συγγενείς απαχθέντων που κρατούνται από τη Χαμάς και απαχθέντων που απελευθερώθηκαν. Μεταξύ άλλων, μίλησε η Shir Siegel, η κόρη της Aviva Siegel που επέστρεψε από τη Λωρίδα της Γάζας και του Keith Siegel που εξακολουθεί να κρατείται από τη Χαμάς. Στα λόγια της τόνισε τις σκληρές συνθήκες στις οποίες κρατούνται οι απαχθέντες. «Η μητέρα μου επέστρεψε με μαρτυρίες που αδυνατώ να ακούσω. Τους πέρασαν χειροπέδες, τους κακοποίησαν, δεν τους έδωσαν ιατρική βοήθεια, δεν τους έδωσαν φαγητό. Δεν τους έδιναν νερό» ανέφερε και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να εκδώσει «μια σαφή δήλωση ότι όλοι οι απαχθέντες πρέπει να απελευθερωθούν».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ