«The elephant in the room»: Το χρονοδιάγραμμα του Κυπριακού, η πλατφόρμα για διαφθορά και οι μετασεισμοί

Με την κινητικότητα που καταγράφεται στο Κυπριακό, τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις διεργασίες των κομμάτων καταπιάστηκε το πέμπτο επεισόδιο του εβδομαδιαίου Podcast «The elephant in the room». Ανδρέας Χατζηκυριάκος και Κωνσταντίνος Πετρίδης σχολίασαν τον επικείμενο διορισμό απεσταλμένης από τον ΓΓ του ΟΗΕ, μετά από μία περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας στο Κυπριακό.

Σημείωσαν ότι η εντολή της Κολομβιανής πολιτικού θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, διάρκεια έξι μηνών και, ως εκ τούτου, η περίοδος των ατέρμονων συζητήσεων έχει τελειώσει και για πρώτη φορά θα υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Συζήτησαν, επίσης, τα πιθανά αποτελέσματα της προσπάθειας και τις επιπτώσεις τους αλλά και το γεγονός ότι αυτές οι διεργασίες θα διαμείβονται εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις διπλές εκλογές του Ιουνίου.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος υπήρξε Υπουργός Εσωτερικών την περίοδο που σχεδιαζόταν η μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σχολίασε αρνητικά τις αλλαγές που προέκυψαν στην πορεία, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την εκλογή του περιφερειάρχη, ο οποίος θα έχει καθαρά τεχνοκρατική δουλειά. Ανέφερε, μάλιστα, πως εν δυνάμει δημιουργείται μια πλατφόρμα για διαφθορά.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των κομματικών διεργασιών, ο κ. Χατζηκυριάκος διατύπωσε τη άποψη πως οι Προεδρικές Εκλογές αποτέλεσαν πολιτικό σεισμό και θα φανεί αν τα κόμματα έχουν βρει τη θέση τους στο σύστημα. Μεταξύ των δύο συνομιλητών έγινε σύγκριση για τον διαφορετικό τρόπο που βιώνει αυτή τη περίοδο ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ και οι ηγεσίες τους, ενώ έγιναν και οι πρώτες προβλέψεις για τις ανακατατάξεις που θα προκύψουν στον πολιτικό χάρτη μετά το διπλό εκλογικό ραντεβού.

Μπορείτε να στέλνετε ερωτήσεις και σχόλια για το Podcast στο email: elephant@imhbusiness.com

Μπορείτε να ακούσετε το Podcast στο Sportify.

Δειτε Επισης

Καταδίκασε κάθε είδους επιθετική ενέργεια κατά χώρων λατρείας η Σούπερμαν
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
Κυπριακό, ΕΕ, Ουκρανία και Μεσανατολικό στο επίκεντρο συνάντησης ΥΠΕΞ Κύπρου-Σλοβακίας
Ραουνά: Οι Ευρωεκλογές ευκαιρία για να είμαστε μέρος διαμόρφωσης πολιτικών
«Στέλεχος του ΕΛΑΜ εισέρχεται διερχόμενος ανθρώπινη ασπίδα που χαιρετά ναζιστικά»-Επιστολή ΑΚΕΛ στον Δαμιανό
Ερχιουρμάν: Δεν προάγει τον αγώνα των Τ/κ η στάση Τατάρ
Ερτουγρούλογλου: Η Ρωσία να ενεργήσει με βάση τις πραγματικότητες στην Κύπρο
Α. Δημητρίου: H Βουλή υπογραμμίζει την ανάγκη διαφύλαξης των αρχών και αξιών της ΕΕ
Β. Πάλμας: Επιδιώκεται εκσυγχρονισμός της επιχειρησιακής ικανότητας της ΕΦ
Πρόεδρος: Η ΕΕ βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην πατρίδα μας