Α. Δημητρίου: O ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει υπέρ του αιτήματος για αποπαγοποίηση θέσεων στο δημόσιο

O ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει υπέρ του νέου αιτήματος για αποπαγοποίηση θέσεων στο δημόσιο, ανακοίνωσε η Πρόεδρός του Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η κ. Δημητρίου ανέφερε σε δήλωσή της πως μετά την αποδέσμευση περίπου 2.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο, με την οποία ο ΔΗΣΥ διαφώνησε, δυστυχώς η κυβέρνηση επανήλθε με νέο αίτημα για πρόσθετες 400 θέσεις.

«Είναι η μεγαλύτερη αποπαγοποίηση θέσεων της τελευταίας δεκαετίας. Εκφράζουμε εκ νέου την ανησυχία μας για τη διόγκωση των μόνιμων ανελαστικών δαπανών του κράτους, που μαζί με άλλες πολιτικές, θα καταβάλλονται εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως για πάρα πολλά χρόνια», είπε.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ το κρατικό μισθολόγιο αυξάνεται κατά 14% σε ένα μόλις έτος και βραχυπρόθεσμα η μεγάλη αύξηση των εσόδων υπερκαλύπτει τις δαπάνες και έχουμε ένα πλεονασματικό προϋπολογισμό. Αναφέρει επίσης πως τα πράγματα, δύναται να αντιστραφούν επικίνδυνα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

«Δεν αντιλέγουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες. Ωστόσο αυτές θα πρέπει να ιεραρχούνται με ιδιαίτερη προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα και τις προσπάθειες για ψηφιοποίηση του κράτους», πρόσθεσε.

Η κ. Δημητρίου ανέφερε επίσης ότι η διόγκωση των μόνιμων ανελαστικών δαπανών του κράτους είναι εις βάρος άλλων πολιτικών, όπως η στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, των ασθενών μας, των νεαρών ζευγαριών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών κ.ά.

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τα δημόσια οικονομικά. Υπάρχουν σήμερα μεγάλες προκλήσεις που θα πρέπει συλλογικά να αντιμετωπίσουμε.  Ο ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει υπέρ του νέου αιτήματος», είπε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα