Εξαιρείται η επικαρπία από υπολογισμό εισοδημάτων για αναπηρικό επίδομα

Την εξαίρεση ακινήτων στα οποία υπάρχει επικαρπία από τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος για σκοπούς έγκρισης του αναπηρικού επιδόματος, αποφάσισε η Επιτροπή Εργασίας την Τρίτη.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής, ανέφερε ότι μετά την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου από μέρους του, το Υφυπουργείο Πρόνοιας έχει φέρει αντίστοιχο νομοσχέδιο, ούτως ώστε, για «άτομα ανάπηρα ή μέλος της οικογένειας των αναπήρων, που έχουν δεχτεί οποιοδήποτε σπίτι από συγγενικό τους πρόσωπο, με επικαρπία, αυτό να μη λογίζεται στο οικογενειακό εισόδημα και να μην αποκόπτεται το αναπηρικό επίδομα», αφού, όπως είπε, δεν έχει κανένα κέρδος ο ανάπηρος. «Απλώς φαινόταν στο σύστημα ότι αυξανόταν η περιουσία του, χωρίς στην ουσία να την έχει, γιατί χρησιμοποιεί το σπίτι αυτός που έχει την επικαρπία».

Όπως είπε, ήταν μια σημαντική στρέβλωση «την οποία διορθώνουμε με τη συμβολή και της Επιτροπής Εργασίας και της Εισαγγελίας και του Υφυπουργείου Πρόνοιας».

Ο κ. Τρυφωνίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναδρομικότητα αυτής της νομοθεσίας από την 1 Ιανουαρίου, 2022, «γιατί έχουμε περιπτώσεις που έχει αποκοπεί το αναπηρικό επίδομα από αυτές τις ημερομηνίες».

«Με τη σύμφωνη γνώμη και της κυβέρνησης και της εισαγγελίας, θα μπορούμε να πάμε αναδρομικά, ώστε όσοι έπαιρναν αναπηρικό, με τη νέα αίτηση θα επανέλθει και εκείνοι που έκαναν αίτηση και απορρίφθηκε και σε αυτούς θα επανέλθει», είπε.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Υποχωρεί για λίγο η σκόνη, αίθριος ο καιρός-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Έντονη ενόχληση ΟΠΑΚ για τα μη προσβάσιμα γήπεδα-Βλέπουν ομάδες, ζητούν λήψη μέτρων
Ψάχνει λύσεις για τις πισίνες το ΥΠΕΣ-Οι τρεις τύποι που διαχωρίζουν τις δημόσιες και τις ιδιωτικές
Γεν. Λογιστήριο: Αχρείαστα πιστοποιητικά αποδοχών συνταξιούχων κρατικών αξιωματούχων/υπαλλήλων
Εκ νέου ενώπιον της ΥΠΑΝ τα προβλήματα δημοσίων σχολείων Ύψωνα
Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να «αγοράζουν» τρία σπίτια στα κατεχόμενα
Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι-Απαιτούν σεβασμό στα δικαιώματά τους και αναμένουν μέτρα στήριξης
Το 10% τροφίμων, που σπαταλούνται στην ΕΕ συνδέεται με επισήμανση ημερομηνίας
Έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του έργου eΔΕΑ σε τρία Λύκεια
Αυξημένα κατά 20% τα παράπονα στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο το 2023