Εν αναμονή της πρότασης για χαμηλόμισθους η «Ισότητα», προειδοποιεί με κλιμάκωση των μέτρων

Ολοκληρώθηκε η 48ωρη απεργία της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα σε σχέση με το θέμα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, εν αναμονή πρότασης από το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος του Κλαδικού Γραμματειακού Προσωπικού της Ισότητας Λίνα Ανδρέου, επειδή άκουσαν τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών να λέει ότι ενόσω βρίσκονται διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους δεν πρόκειται να δώσει την πρόταση, για αυτό έκαναν μια μικρή παύση για να δουν αν θα δοθεί η πρόταση σήμερα ή αύριο.

Πρόσθεσε ότι αν μέχρι την Παρασκευή δεν υπάρξει κάτι, την ερχόμενη Δευτέρα θα προχωρήσουν με πιο δυναμικά μέτρα αποκόπτοντας κεντρικούς δρόμους που οδεύουν προς τη Λευκωσία, και συγκεκριμένα τα φώτα "Καλησπέρα".

Η κ. Ανδρέου είπε ότι αίτημά τους είναι εφαρμογή της συμφωνίας της 31ης Οκτωβρίου με τις συντεχνίες. Η συμφωνία αυτή προνοεί την ανέλιξη των χαμηλόμισθων, ώστε κάποιος ο οποίος έχει συμπληρώσει 18 χρόνια στην υπηρεσία να αναβαθμίζεται στην Α7 από την Α5 και στην Α5 από την Α2 αν έχει συμπληρώσει 12 χρόνια.

Η κ. Ανδρέου ανέφερε ότι παρά το ότι η πρόταση προνοούσε να μετρά και η υπηρεσία της Α1, τώρα λέγεται ότι δεν θα μετρήσουν αυτά τα χρόνια ολόκληρα αλλά θα υπάρχει μια ποσοστιαία αναγνώριση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,6 εκ. ευρώ
Εξελίξεις στην υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Πάφου-Κατέθεσε Ομολογία Πίστεως στην Ιερά Σύνοδο
Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα οι Συντεχνίες Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ
Θλίψη στην ιατρική κοινότητα... Έφυγε από τη ζωή ο δρ. Άλκης Πιερίδης σε ηλικία 81 ετών
Α. Μιχαηλίδου: Στόχος μας η διασφάλιση της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης
Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata