Νέες αποκαλύψεις για το Ισραήλ-Σκέψεις να πλημμυρίσει με νερό τα τούνελ της Χαμάς

Ο στρατός του Ισραήλ φέρεται να έχει εγκαταστήσει στη Λωρίδα της Γάζας σύστημα αγωγών που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει για να πλημμυρίσουν υπόγειες σήραγγες τις οποίες χρησιμοποιεί ο ένοπλος βραχίονας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ώστε να τις αχρηστεύσει και να αναγκάσει τους μαχητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ να τις εγκαταλείψουν, ανέφερε χθες Δευτέρα η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Περί τα μέσα Νοεμβρίου, εξήγησε η εφημερίδα, ο στρατός του Ισραήλ ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αγωγών, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από τον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι. Οι αγωγοί αυτοί θεωρητικά τού δίνουν τη δυνατότητα να διοχετεύει χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού κάθε ώρα και να πλημμυρίσει το περίπλοκο δίκτυο υπόγειων σηράγγων εντός εβδομάδων, κατά το δημοσίευμα.

Δεν είναι ξεκάθαρο το εάν και κατά πόσο το Ισραήλ εννοεί να προχωρήσει στην κίνηση αυτή προτού αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι. Η Χαμάς έχει αναφέρει πως αιχμάλωτοι βρίσκονται σε «ασφαλείς τοποθεσίες και σήραγγες».

Σύμφωνα με τις πηγές της Wall Street Journal, το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για το σχέδιο αυτό —που θα πλήξει επίσης το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης στον μικρό θύλακα— τον περασμένο μήνα, αλλά δεν είναι σαφές πόσο κοντά στο να δώσει τη διαταγή είναι η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ δεν απάντησε αμέσως όταν του ζήτησε σχόλιο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πέντε φορές που ο Έλον Μασκ διαφώνησε με τον Τραμπ δημοσίως-Γιατί δεν έχει αποπεμφθεί
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός σε όλο το Ισραήλ για εκτοξεύσεις πυραύλων από την Υεμένη
Τι κρύβεται πίσω από την υποχώρηση του Τραμπ για τους δασμούς στα smartphones-Ποιος ωφελείται
Νέα βίντεο από τη ρωσική επίθεση στο Σούμι της Ουκρανίας-Στους 34 οι νεκροί, πάνω από 110 τραυματίες
Γιατρός Λευκού Οίκου: «Εξαιρετική η υγεία του 78χρονου Ντόναλντ Τραμπ»
Συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας στην Άγκυρα στις 15-16 Απριλίου για την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα
Τουλάχιστον 32 νεκροί και περισσότεροι από 80 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση στο Σούμι
Κρεμλίνο: Οι σχέσεις μας με την Ουάσινγκτον προχωρούν πολύ καλά
Συνεργασία Ιράκ, Ιταλίας και Τουρκίας για κατασκευή υποθαλάσσιου πετρελαϊκού αγωγού
Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρέτησε τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για πρώτη φορά χωρίς να κάνει χρήση οξυγόνου