Βίντεο-ντοκουμέντο από τα χτυπήματα της συμμορίας του τράπερ σε ΑΤΜ στην Ελλάδα-Πώς δρούσαν

Τρία άτομα μεταξύ αυτών και γνωστός τράπερ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία με την κατηγορία ότι έκλεβαν ΑΤΜ αρπάζοντας τα ποσά που υπήρχαν μέσα σε αυτά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο 28χρονος τράπερ είχε πέσει ξανά στα χέρια των Αρχών για παρόμοια υπόθεση και το 2021. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, η δράση της σπείρας είχε εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα καθώς επέλεγαν να χτυπούν ΑΤΜ που βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πώς δρούσε η σπείρα

Bίντεο ντοκουμέντο παρουσιάζει την δράση της συμμορίας στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο τράπερ. Είναι η στιγμή που τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσεγγίζουν με το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο το ΑΤΜ μίας τράπεζας στην Ερμιόνη.

Με γρήγορες κινήσεις οι δράστες βγάζουν από το όχημα μεγάλες φιάλες, που προφανώς περιέχουν εκρηκτικές ύλες. Στη συνέχεια, ρίχνουν το αυτοκίνητο πάνω στην πρόσοψη της τράπεζας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ΑΤΜ και να το αδειάσουν ανενόχλητοι.

Σε άλλο βίντεο διακρίνονται να δρουν με παρόμοιο τρόπο ώστε να διαρρήξουν ΑΤΜ τράπεζας στον Λούρο Πρέβεζας. Στις εικόνες διακρίνονται οι λάμψεις από την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσαν στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων.

Χαρακτηριστικές είναι επίσης οι λευκές στολές που φορούν οι δράστες. Είναι παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, όταν βρίσκονται σε έναν τόπο εγκλήματος προκειμένου να συλλέξουν αποτυπώματα και dna.

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν συνήθως εντόπιζαν ΑΤΜ παλαιού τύπου, εγκατεστημένων κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές και σε χώρους εκτός καταστημάτων τραπεζών, τα οποία συνήθως εφοδιάζονται με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από το χώρο, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλου κυβισμού που αφαιρούσαν από τις γύρω περιοχές, ενώ στη συνέχεια, διερρήγνυαν τα μηχανήματα, με χρήση τροχού κοπής μετάλλων και, προκαλώντας έκρηξη με στέρεες εκρηκτικές ύλες, αποκτούσαν πρόσβαση στις κασετίνες φύλαξης χρημάτων τις οποίες αφαιρούσαν αυτούσιες ή μόνο το χρηματικό ποσό που περιείχαν.

Από τις εκρήξεις, μάλιστα, προκαλούνταν μεγάλες φθορές σε χώρους πλησίον των ΑΤΜ, ενώ ελλόχευε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα ή και της ζωής των εργαζομένων φύλαξης των χώρων, όπου ήταν τοποθετημένα τα μηχανήματα.

Τι προκύπτει από την έρευνα

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες έχουν κλέψει τουλάχιστον 10 ΑΤΜ με τη συνολική λεία να φτάνει τα 700.000 ευρώ ενώ οι δράστες «ξέπλεναν» τα χρήματα σε τραπ μουσική και καζίνο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μετά από έρευνες 206.00 σε μετρητά, ένα πολεμικό τυφέκιο Μ16 και 1,5 κιλό εκρηκτικής ύλης.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες του Σαββάτου τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας ως ορμητήριο οικία σε περιοχή του Καματερού, αφαίρεσαν όχημα από την περιοχή του Ναυπλίου με το οποίο μετέβησαν σε περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, όπου διέρρηξαν Α.Τ.Μ. αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ και διέφυγαν, εγκαταλείποντας κατά τη διαδρομή τους το όχημα αυτό.

Συνελήφθη γνωστός τράπερ και άλλα 2 άτομα για ληστείες σε ATM

Τα μέλη της οργάνωσης εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν εντός του ορμητηρίου και συνελήφθησαν, ενώ συνολικά από σωματικές έρευνες και έρευνες σε οχήματα, οικίες και στο ορμητήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 206.570- ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ,
  • 1- κιλό και -518- γραμμάρια εκρηκτικής ύλης,
  • πολεμικό τυφέκιο τύπου M16,
  • πιστόλι,
  • φυσίγγια,
  • 4- πυροκροτητές,
  • πυραγωγό σχοινί,
  • εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων,
  • μεταλλικός τροχός κοπής,
  • διαρρηκτικά εργαλεία, σπρέι χρώματος,
  • ρουχισμός, φακοί κεφαλής,
  • κινητά και
  • κλειδιά οχημάτων

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δραστών, για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού εντός της οικίας του, την οποία επισκεπτόταν συχνά ο εν λόγω δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- πιστόλια και πλήθος φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης και την εξιχνίαση περισσότερων περιπτώσεων που τυχόν εμπλέκονται, συνεχίζονται.

Δειτε Επισης

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Πώς έστησαν την αδιανόητη τηλεφωνική απάτη με θύμα τον 13χρονο-«Η μάνα σου τραυμάτισε ένα κορίτσι»
Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν