Επικρίσεις για τον πληθυσμό στα κατεχόμενα-Εξηγήσεις Τατάρ μετά από δηλώσεις του

Μετά από εβδομάδες επικρίσεων και συζητήσεων ακόμα και στη «βουλή» για το πόσος είναι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα, μιας και ο Ερσίν Τατάρ είχε αναφερθεί σε 410.000 ενώ η «στατιστική υπηρεσία» σε αριθμό κάτω από 400.000, ο Τ/κ ηγέτης προσπάθησε να το εξηγήσει.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναδημοσίευει δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων». Ανέφερε ότι ο πληθυσμός που διέμενε μόνιμα στα κατεχόμενα στα τέλη του 2022 ήταν 399.727 άτομα σύμφωνα με στοιχεία της «στατιστική υπηρεσίας» και πως σκεπτόμενος ότι υπήρξε μια αύξηση μέχρι τα τέλη του 2023, ο ίδιος αναφέρθηκε πρόσφατα σε έναν πληθυσμό περίπου 410.000.

Το σημαντικό, είπε, είναι όλοι οι πολίτες να είναι ενωμένοι για το μέλλον της «χώρας» όπου και αν ζουν και να ενεργούν μαζί. Μαζί με τους διαμένοντες μόνιμα στα κατεχόμενα ή όσους είναι «πολίτες» του ψευδοκράτους, συνέχισε, υπάρχουν τα άτομα που διαμένουν εκεί με «άδεια εργασίας», άτομα που διαμένουν με «άδεια παραμονής», οι φοιτητές, οι οικογένειες των στρατιωτικών, οι επιχειρηματίες και οι τουρίστες.

Πρόσθεσε ότι η «στατιστική υπηρεσία» ενημερώνει αυτούς τους αριθμούς, ενώ δεκάδες χιλιάδες «πολίτες» ζουν στον Λονδίνο και είναι σημαντικό να συνεχίζουν οι ισχυροί δεσμοί αυτών των «πολιτών» με τα κατεχόμενα, Τόνισε δε ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα που ζει στο Λονδίνο είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν ανάλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στα γραφεία ΔΗΣΥ η Antifa-«Αναδημοσίευσε διαδικτυακό υλικό»
Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για δημόσιες συγκεντρώσεις, τι προνοεί-«Ντροπή, μας απειλούν να έρθουν σπίτια μας»
Επισκέφθηκε τον ΠτΔ ο 21χρονος Νεκτάριος-«Να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας αυτό που δικαιούνται, ίσες ευκαιρίες για όλους»
Άλμα για πολλαπλές συντάξεις-«Βήμα μπροστά οι νόμοι, με μεροληπτικούς πειρασμούς από τη Βουλή»
Πέρασαν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για τους προϋπολογισμούς ΕΟΑ
Χαιρετίζει τις νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τ/κ περιουσιών ο ΥΠΕΣ-«Στόχος να τερματιστεί η αδιαφάνεια και η κατάχρηση»
Αιχμές Γεάδη για Κύπριους ευρωβουλευτές-«Επιχειρούν να υποσκάψουν τις ενέργειες μου για ανάδειξη του Κυπριακού»
Να μην εγκαταλείψουν το ψευδοκράτος κάλεσε τα μέλη του ΟΤΚ ο Ατάογλου
Κάνει λόγο για «διπλωματική επιτυχία» για τη συμμετοχή του στη σύνοδο ΟΙΣ ο Τατάρ
Μαυρίδης για την πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλα: Υπάρχει θεσμική σύγκρουση στην ΕΕ