Η εξομολόγηση 27χρονης υπολοχαγού καταδρομέα-«Αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως άνδρα, ανάμεσα σε άνδρες»

Για την απόφασή της να γίνει στρατιωτικός και να υπηρετήσει στους καταδρομείς, τους στόχους της αλλά και τις αντιδράσεις που έχει συναντήσει στην καριέρα της στις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη, μια 27χρονη υπολογαχός, η οποία είναι αλεξιπτωτίστρια-καταδρομέας.

Όπως είπε μάλιστα, «θεωρητικά μπορεί να γίνω στρατηγός, πρακτικά θα το δείξει η ιστορία, γιατί όχι;». Εξηγώντας, δε, την επιλογή της να υπηρετήσει σε αυτό το σώμα τις Ένοπλες Δυνάμεις τονίζει ότι «είχα πει ότι δεν μπορώ να αρκεστώ σε ό,τι μου δίνεται».

Η 27χρονη υπολοχαγός τελείωσε το σχολείο με βαθμολογία 19,5 έχοντας αποφασίσει να πάει στη Σχολή Ευελπίδων «χωρίς κανείς από την οικογένειά μου να είναι στρατιωτικός» ενώ στην ερώτηση αν θα μπορέσει να συνδυάσει και τη μητρότητα η ίδια απαντά «θεωρώ πως ναι. Ο ρόλος της γυναίκας γίνεται όλο και πιο σημαντικός στον ελληνικό στρατό. Αφού τα έχουν καταφέρει άλλες γυναίκες, θα τα καταφέρω κι εγώ».

Όσον αφορά τους στόχους της ως καταδρομέας η 27χρονη λέει ότι «στόχος είναι όσα περισσότερα σχολεία μπορέσω να φέρω εις πέρας π.χ. έχω τελειώσει το σχολείο Καταδρομών, υπάρχει το σχολείο Βολών Ταχείας Αντίδρασης γιατί πρώτα από όλα είμαστε μαχητές. Στόχος μου είναι μεθαύριο να γίνω εκπαιδευτής στους νεότερους καταδρομείς. Αυτός είναι ο πραγματικός μου στόχος».

Συνολικά μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 30 άλματα: «Την πρώτη φορά σίγουρα ναι, αισθάνθηκα φόβο, αλλά είναι τόσο ολοκληρωμένη η εκπαίδευση που ελαχιστοποιούν κάθε περίπτωση φόβου, κινδύνου, δειλίας».

Στο ερώτημα αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα να βρίσκεται ανάμεσα σε τόσους άνδρες η ίδια είναι ξεκάθαρη: «Είναι μειονέκτημα γιατί ξεχωρίζεις και είσαι συνεχώς στο επίκεντρο και πρέπει να είσαι το παράδειγμα προς μίμηση. Είναι πλεονέκτημα γιατί όταν βλέπουν μια γυναίκα να πηγαίνει κάθε πρωί για τρέξιμο, μετά θέλουν να την ξεπεράσουν».

Όπως προσθέτει δεν έχει συναντήσει αρνητικά βλέμματα από τους άνδρες συναδέλφους της «γιατί εγώ από μόνη μου αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως άνδρα ανάμεσα στους άνδρες και αν συμβαίνει αυτό δεν επιτρέπω να το αντιμετωπίζουν οι άλλοι έτσι».

Με αφορμή τη συνέντευξη της 27χρονης υπολοχαγού ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, σημειώνει ότι «έχει πάψει ο στρατός να είναι αντρική υπόθεση. Τα παραγωγικά σχολεία- Ευελπίδων, Ικάρων - έχουν πολλές γυναίκες που στελεχώνουν το στράτευμα ισαξίως, επαξίως και ορισμένες φορές καλύτερα από άνδρες. Και στις Ειδικές Δυνάμεις που σε πολλές περιπτώσεις μας εκπλήσσουν. Δεν υπάρχει καμία διάκριση γυναικών και ανδρών, δεν υπάρχει θέμα ποιος κάνει καλύτερα τη δουλειά του».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ψυχανάλυση με... Αλγόριθμο: Μπορεί το ChatGPT να πάρει τη θέση του ψυχολόγου;
Απίθανα πλάσματα από τον βυθό της Ανταρκτικής έφερε στην επιφάνεια παγοθραυστικό
Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν κρατούμενο στις Κεντρικές Φυλακές-Είχε προηγηθεί θέμα με δημοσίευση βίντεο
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια πανίσχυρη έκρηξη να καταστρέψει το ονειρεμένο ελληνικό νησί;
Κοριτσάκι που δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή να χαμογελάσει διαγνώστηκε με σπάνια διαταραχή
Την κλινική σημασία της υπνηλίας σκιαγραφεί Αμερικανίδα γιατρός-Συνδέεται με αυξημένους κινδύνους για την υγεία
Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Κίνδυνος από την μεταφορά τουρκικών S-400 στη Συρία
Οι δασμοί Τραμπ και οι εμπορικές σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Βανς στην Ινδία
Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο
Τραμπ: Ο Θεός να ευλογεί τον Πάπα Φραγκίσκο και όσους τον αγάπησαν