Δέκα νεκροί Χούθι στη σημερινή αμερικανική επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα

Δέκα αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν από τα αμερικανικά πυρά που βύθισαν στην Ερυθρά Θάλασσα τα σκάφη τους την ώρα που πραγματοποιούσαν επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης το οποίο ελέγχεται από τους Χούθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αμερικανικά ελικόπτερα βύθισαν τρία σκάφη των Χούτι μετά από επίθεση σε φορτηγό πλοίο

«Δέκα Χούθι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν από το αμερικανικό πλήγμα σε πλοία των Χούθι που επιχειρούσαν να σταματήσουν ένα πλοίο στη θάλασσα στα ανοιχτά του Χοντέιντα», δήλωσε μία από τις δύο πηγές.

Οι τραυματίες διασώθηκαν μετά την επίθεση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και άλλα τέσσερα άτομα επέζησαν επίσης, σύμφωνα με τις λιμενικές πηγές, οι οποίες μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ζητώντας να μην κατονομασθούν.

«Σε νόμιμη άμυνα τα αμερικανικά ελικόπτερα»

Ο αμερικανικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως βύθισε τρία σκάφη των ανταρτών Χούθι έπειτα από επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της δανέζικης εταιρείας θαλάσσιων μεταφορών Maersk.

Αφού έγιναν στόχοι πυρών των Χούθι, αμερικανικά ελικόπτερα «απάντησαν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας βυθίζοντας τρία από τα τέσσερα μικρά πλοία και σκοτώνοντας τα πληρώματα», σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή (Centcom), στην οποία διευκρινίζεται επίσης πως ένα τέταρτο πλοίο «διέφυγε από τη ζώνη».

houthi23-1024x576

Η νέα επίθεση των Χούθι σε πλοίο της, ανάγκασε τη Maersk, εταιρεία-κολοσσό στις θαλάσσιες μεταφορές, να διακόψει τις διελεύσεις πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα, ελάχιστες ημέρες μετά από την ανακοίνωσή της ότι επιστρέφει στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό»

Από την αρχή της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, μετά την αιματηρή επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα στο ισραηλινό έδαφος, οι Χούθι πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων που θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε αλληλεγγύη προς το παλαιστινιακό έδαφος που βομβαρδίζεται και πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό.

Το Maersk Hangzhou, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Σιγκαπούρης το οποίο ανήκει στη δανική Maersk, ήταν το θύμα της «23ης απόπειρας επίθεσης που έχει πραγματοποιηθεί από τις 19 Οκτωβρίου από τους Χούθι εναντίον διεθνών πλοίων», διευκρίνισε η Centcom.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»