«Αχ το αγόρι μου, αχ το παιδί μου»-Οδύνη στην κηδεία του 32χρονου αστυνομικού

Θρήνος στο «ύστατο χαίρε» στον 32χρονο αστυνομικό, ο οποίος δολοφονήθηκε από 44χρονο Νορβηγό τα ξημερώματα Πέμπτης σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Γιατί παλληκάρι μου»-Τελευταίο αντίο στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε από τον Νορβηγό

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας (12:00 μ.μ.) του αδικοχαμένου 32χρονου.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του, η οποία μετά την ολοκλήρωση της τελετής, βγήκε υποβασταζόμενη από το ναό Αγίου Προδρόμου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης και μονολογούσε: «Αχ το παιδί μου, αχ παιδάκι μου, αχ αγόρι μου, εγώ δεν παθαίνω τίποτα, το παιδί μου έπαθε».

Ανάμεσα στον κόσμο που έφτασε, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αλλά και πάρα πολλοί συνάδελφοι αστυνομικοί του αδικοχαμένου.

Στον επικήδειο που εκφώνησε στη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας ο επικεφαλής της ομάδας των «Αδιάφθορων» στην οποία ήταν ενταγμένος ο 32χρονος, στάθηκε στην «αποφασιστικοτητά του να υπηρετήσει στην υπηρεσία του», κάνοντας λόγο για έναν «χαρισματικό, με τόσα πλεομεκτήματα, καλοσυνάτο, με χιούμορ και διάθεση να βοηθήσει» αστυνομικό. «Ήταν από τους καλύτερους αστυνομικούς που έχω συνεργαστεί, επίμονος, είχε πάθος για τις υποθέσεις, την αστυνομία, ήθελε να κάνει το σωστό μεθοδικά και αλάνθαστα. Είχε πάθος και επιμονή. Η ευφυΐα ήταν άλλη μα χάρη που τον χαρακτηρίζει, ήταν ανήσυχο πνεύμα. Τα έφερε έτσι η ζωή που δεν θα σε δούμε να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Ένα γιατί σχηματίζεται από τη θλίψη και τον πόνο που νιώθουμε όλοι μας, ένας άδικος θάνατος. Μια αλληλουχία μικρών ασήμαντων γεγονότων οδήγησαν σε ένα τραγικό συμβάν. Θα είσαι πάντα στις σκέψεις μας και την καρδιά μας» τόνισε ακόμα στον επικήδειο, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του, οι συνάδελφοί του φώναξαν «αθάνατος».

Στη συνέχεια, η σορός έφτασε με πομπή από δικυκλιστες της ΕΛ.ΑΣ. και με συνοδεία μπάντας στα κοιμητήρια για την ταφή. Κατά την άφιξή του φερέτρου, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα, φώναξαν «αθάνατος» και η μπάντα έπαιξε τον εθνικό ύμνο.

astinomikos__2_

astinomikos__4_

astinomikos__7_

astinomikos__8_

astinomikos__11_

026576c6-c831-422e-a002-5f09dd510f3f_ael-omonoia

Με τιμές το «ύστατο χαίρε»-Αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν τη σορό στην εκκλησία

Δεκατρία δίκυκλα της Άμεσης Δράσης και πέντε περιπολικά συνόδευσαν την σορό του από το νεκροτομείο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ταγαράδων.

Η σορός του άτυχου αστυνομικού έφτασε περίπου στις 10: 00 π.μ. στον Ιερό Ναό, έξω από τον οποίο βρίσκεται Άγημα της Αστυνομίας αλλά και η μπάντα του Σώματος, προκειμένου να αποδώσουν τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό συμβάν εκτυλίχτηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12), όταν ο 44χρονος διαπληκτίστηκε με τον κουμπάρο του αστυνομικού και έβγαλε μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Τότε, ο 32χρονος αστυνομικός επενέβη για να προστατεύσει τον κουμπάρο του, αλλά ο Νορβηγός δράστης κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στον λαιμό του.

Πηγή: in.gr / Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Πώς έστησαν την αδιανόητη τηλεφωνική απάτη με θύμα τον 13χρονο-«Η μάνα σου τραυμάτισε ένα κορίτσι»
Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν