Το είχε ξανακάνει-Για βίαιη ληστεία και άγρια συμπλοκή σε μπαρ είχε καταδικαστεί ο 44χρονος Νορβηγός

Ποινικό παρελθόν στη χώρα του έχει ο 44χρονος Νορβηγός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος το 1999 είχε καταδικαστεί «για επίθεση και ληστεία» και μάλιστα «υπό ιδιαίτερα επιβαρυντικές συνθήκες».

Το ίδιο σκηνικό

Έντεκα χρόνια αργότερα, το 2010, ο 44χρονος πρωταγωνιστεί και πάλι σε βίαιο επεισόδιο που μοιάζει πολύ με αυτό στη Θεσσαλονίκη όπου μαχαίρωσε τον άτυχο αστυνομικό.

Συγκεκριμένα πάλι σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Όσλο μπλέκει σε άγριο καβγά και γρονθοκοπεί ένα άτομο στο πρόσωπο. Λόγω των μεγάλων δαχτυλιδιών που φορούσε στα δάχτυλα προκαλεί σοβαρό τραυματισμό στο θύμα.

Για εκείνη την επίθεση καταδικάστηκε με την κατηγορία της σωματικής βλάβης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 90 ημερών. Είχε κάνει έφεση η οποία απορρίφθηκε.

Από το 2010 και μετά δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει και πάλι τις νορβηγικές Αρχές.

Τα τελευταία 9 χρόνια, όπως λέει ο ίδιος, ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη με ένα επίδομα υγείας από το νορβηγικό κράτος, λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων που λέει, ότι αντιμετωπίζει.

maxairi-2-586x1024

Η συγκλονιστική μαρτυρία

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση προσώπου που είχε γνωρίσει τον 44χρονο. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Μου είχε κάνει εντύπωση η εμφάνισή του, ο τρόπος που ντυνόταν, υπερβολικός αλλά προσεγμένος, ήθελε να τραβάει την προσοχή και τα κατάφερνε. Ψηλός αδύνατος γυμνασμένος όμως, γυμναζόταν ανελλιπώς παρά τις απίστευτες ποσότητες αλκοόλ που μπορούσε να καταναλώσει.

-Καλά ρε του λέω κάποια στιγμή, εσύ είσαι Νορβηγός το μαύρο μαλλί από που κι ως που..? Γελάει σκύβει μου δείχνει τις ρίζες ήταν ξανθές, τα έβαφε. Από την πρώτη στιγμή μου είχαν κάνει εντύπωση τα χέρια του, φορούσε τεράστια μεταλλικά δαχτυλίδια, σε κάθε δάχτυλο και στα δύο χέρια. Αυτά είναι σιδηρογροθιές, μία να φας από αυτό, σου έχει κατεβάσει την μισή μάπα.

Οκ λέω, ο τύπος είναι οπλισμένος πάντα, κάτσε να δούμε τι λέει. Πιάνουμε την κουβέντα, όλα αυτά πριν πεντέξι χρόνια, κι επίτηδες την γυρνάω στις συμπλοκές.

-Knife is easy, μου λέει κάποια στιγμή, most people take it out and move it in front of you. Είχε απόλυτο δίκιο. Καμμένος φονιάς, τελικά σκότωσε. Ήταν θέμα χρόνου.».

Η ενημέρωση από τη Νορβηγία

Η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει πληροφορίες για το παρελθόν του 44χρονου στη Νορβηγία καθώς και για τους ισχυρισμούς του περί ψυχολογικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια πρώτη προφορική ενημέρωση από τις νορβηγικές Αρχές ωστόσο αναμένεται η επίσημη γραπτή ενημέρωση στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Βαριές κατηγορίες

Το πρωί ο 44χρονος πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και η εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο.

Επιπλέον, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για οπλοφορία και οπλοχρησία στον κατηγορούμενο, ο οποίος παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Σάββατο.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, υπογράμμισε πως βασική θέση του εντολέα του είναι πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ανέφερε μάλιστα πως ο δράστης ενημερώθηκε από τον ίδιο χθες αργά το απόγευμα για το γεγονός ότι ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Καραγιάννη, ο 44χρονος ισχυρίζεται πως τη στιγμή που ο ίδιος επιτέθηκε με το μαχαίρι δεχόταν γροθιές και πως γινόταν συμπλοκή.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό-Διασωληνωμένος 30χρονος που μαχαιρώθκε έξω από υπεραγορά
Επίδειξη πλουτισμού με Porsche, βίντεο από γυμναστήρια και γνωστές τραγουδίστριες έκανε ο συλληφθείς TikToker
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Λιμνάτη και Λάνειας-Κατέκαψε επτά εκτάρια γης
Ξεσπάθωσε για Μουρτζούκου η μητέρα του Παναγιωτάκη-«Θέλει δεν θέλει, θα ομολογήσει και για το γιο μου»
Διαμαρτυρήθηκαν εις μνήμη του Θανάση έξω από τη Νομική Υπηρεσία-«Τιμωρία στους ενόχους»
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του θανατηφόρου με θύμα 15χρονο-Έλειπε από χθες, τον εντόπισαν νεκρό οι οικείοι του
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μεταξύ Λάνειας και Λιμνάτη-Στη μάχη εναέρια μέσα, ενήμεροι Χαρτσιώτης και Γ.Δ. του Υπ. Γεωργίας
Συνελήφθη γνωστός Έλληνας Τik Toker-Ποινικό παρελθόν με απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές και εκβιασμούς
Ασύλληπτη τραγωδία... Τροχαίο πίσω από το νεκρό που εντοπίστηκε σε δρόμο της Πάφου-Έχασε τη ζωή του 15χρονος
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός νεαρός σε δρόμο της επαρχίας Πάφου-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα