Στεφάνου: Σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες για τις επόμενες εκλογές

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων για τις ερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για τις Ευρωεκλογές, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτοχρονιάτικη σύναξη που οργάνωσε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ στα Γραφεία του Κεντρικού Συμβουλίου της, στο Καϊμακλί.

Ερωτηθείς για το πως προετοιμάζεται το ΑΚΕΛ για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Ευρωεκλογές ο κ. Στεφάνου είπε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο προσθέτοντας ότι πρόκειται για διαδικασίες συλλογικές.

«Θα πρέπει να πω ότι οι υποψήφιοί μας στις δημοτικές εκλογές, είτε Δήμαρχοι είναι, είτε δημοτικά συμβούλια είναι, είτε στις κοινότητες είναι – πρόεδροι κοινοτήτων ή κοινοτικά συμβούλια – αυτά τα αποφασίζουμε σε εκλογικές συνελεύσεις που γίνονται τοπικά», σημείωσε.

Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι στις τοπικές εκλογές δίνεται έμφαση στην τοπική κοινωνία, στα τοπικά προβλήματα, και στην ανάγκη να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και να επιλύσουν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Πρόσθεσε ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές σημειώνοντας ότι «έχουμε περάσει ήδη από τις συνεδρίες των κομματικών οργανώσεων βάσης, εκεί τοποθετήθηκαν υποψηφιότητες και προτάσεις για υποψηφιότητες».

Σημείωσε ότι «τώρα είμαστε στη φάση της συζήτησης των υποψηφιοτήτων σε επίπεδο ηγεσίας για να διαμορφωθούν οι προτάσεις μας και να πάμε μετά στο Πολιτικό Γραφείο και στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία έχει και τον τελικό λόγο».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, είπε ότι αναμένεται ότι όλες αυτές οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το πρώτο 20ημερο του Γενάρη και μετά απομένει ένας ικανός χρόνος «για να απευθυνθούμε στην κοινωνία ενόψει των εκλογών του Ιούνη».

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι «αυτό το κάνουμε με πολύ αυτοπεποίθηση και είμαστε βέβαιοι ότι το ΑΚΕΛ μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βγει ισχυρό».

Πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε το ΑΚΕΛ να είναι ισχυρό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί είναι πεποίθησή μας ότι ένα ισχυρό ΑΚΕΛ κάνει και την ελπίδα και τις προσδοκίες για τον τόπο μας, τον λαό μας, την κοινωνία μας, τους εργαζόμενους, το ίδιο ισχυρές».   

Δειτε Επισης

Πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία οι υποστηρικτές του Τυχικού-Ζήτησαν ανατροπή της απόφασης της Συνόδου (pics)
Εξαφανίστηκε ο 80χρονος Πέτρος Βρέτος-Πιθανόν να έχει συμπτώματα αποπροσανατολισμού και απώλειας μνήμης (pic)
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Η ώρα της κρίσης για Αναστασίου και Διομήδους
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Βλάβη σε αγωγό από μπάζωμα άφησε χωρίς νερό την Πάφο-Τη Δευτέρα αποκαθίσταται πλήρως το πρόβλημα
Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Δομέτιο
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά