Μπλόκαρε τις διαδρομές του Pame Express η Μακαρίου-Προβληματισμός με τις ελλείψεις οδηγών

Την ώρα που η καρδιά της πρωτεύουσας έχει στολιστεί κατάλληλα για να χαρίζει όμορφες στιγμές στους περαστικούς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, η αποκοπή της λεωφόρου Μακαρίου, έχει προκαλέσει προβλήματα στη μετάβαση των υπαλλήλων στους χώρους εργασίας τους που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Pame Express, καθώς υπάρχει καθυστέρηση για να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Συγκεκριμένα, λόγω της ειδικής διαμόρφωσης που έγινε στη Μακαρίου με ξύλινα σπιτάκια όπου πωλάνε διάφορα εδέσματα στους περαστικούς, τα λεωφορεία δεν έχουν τη δυνατότητα αυτές τις μέρες να χρησιμοποιούν τη λεωφόρο, με αποτέλεσμα να κάνουν μια διαφορετική διαδρομή και να ακινητοποιούνται μέσα στην κίνηση.

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντής της Εταιρείας Δημοσίων Μεταφορών, Αλέξανδρο Καμπέρο, η καθυστέρηση που παρατηρείται είναι μεταξύ 15 και 25 λεπτών, αναλόγως με την κίνηση που θα συναντήσει στο δρομολόγιό του ένα λεωφορείο. «Πάντως, τις τελευταίες ημέρες είναι μειωμένα τα νούμερα των επιβατών που μεταφέρονται στις εργασίες τους λόγω των εορτών και των αδειών που λαμβάνουν αρκετοί υπάλληλοι. Οι αριθμοί στην παρούσα φάση είναι κοντά στους 580 επιβάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία καθημερινώς».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διάθεση του κοινού υπάρχουν πέντε λεωφορεία καθημερινώς, τα οποία κάνουν σαράντα διαδρομές την ημέρα. Ωστόσο, το τεράστιο πρόβλημα που συνεχίζει να παρατηρείται στην υπηρεσία Pame Express, είναι η έλλειψη οδηγών λεωφορείων. Όπως ανέφερε ο κ. Καμπέρος, «δυστυχώς, είναι ένα μόνιμο πρόβλημα και κάνουμε πάρα πολλές ενέργειες ούτως ώστε να φέρουμε νέους οδηγούς».

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους η πλειοψηφία γυρίζει την πλάτη για μια θέση εργασίας ως οδηγός λεωφορείου, σύμφωνα με τον κ. Καμπέρο, είναι γιατί συνταξιοδοτούνται καθώς οι πλείστοι είναι άνω των 60 και επίσης, είναι το κόστος των εξετάσεων που πραγματοποιούνται μια φορά τον χρόνο για τους οδηγούς.

Παράλληλα, στις τάξεις του Υπουργείου Μεταφορών, γίνονται κάποιες μελέτες ούτως ώστε να ενισχυθεί ο αριθμός των λεωφορείων και να συνενωθούν την ίδια ώρα με τα υπεραστικά λεωφορεία, όπου θα πραγματοποιούνται διάφορες διαδρομές για να διευκολύνουν τις διακινήσεις των πολιτών. «Είναι κάτι που μελετά το τελευταίο διάστημα και το ίδιο το Υπουργείο, ούτως ώστε να αποφασίσει για τον τρόπο λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Pame Express παραμένει δωρεάν για τους επιβάτες μέχρι τη λήψη των νέων αποφάσεων του Υπουργείου Μεταφορών. «Υπάρχει ικανοποίηση ανάμεσα στους επιβάτες, αφού έχουν διευκολυνθεί από αυτές τις μετακινήσεις προς το κέντρο της Λευκωσίας και πλέον είναι από στόμα σε στόμα η διαφήμιση και βλέπουμε καθημερινώς να προστίθενται επιβάτες», πρόσθεσε ο κ. Καμπέρος.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές της νέας χρονιάς, πρόκειται να υπάρχει χρέωση στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ, για τους πολίτες που σταθμεύουν καθημερινά στον χώρο στάθμευσης του σταδίου, ενώ για τους επιβάτες των λεωφορείων του Pame Express, θα συνεχίζεται να προσφέρεται δωρεάν. Όσο αφορά τους υπόλοιπους οδηγούς που σταθμεύουν στον συγκεκριμένο χώρο, θα καλούνται να πληρώσουν το συμβολικό ποσό των δέκα ευρώ μηνιαίως, ενώ το ημερήσιο κόμιστρο θα είναι ένα ευρώ. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, πρόκειται να είναι σταθερό και δεν θα καθορίζεται ανάλογα με το χρόνο παραμονής του οχήματος στο χώρο στάθμευσης.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας