Βροχή οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής στα κέντρα αναψυχής-Ζητούν επέκταση ωραρίου για τα ρεβεγιόν

Απογοήτευση και δυσαρέσκεια επικρατεί ανάμεσα στους επιχειρηματίες των κέντρων αναψυχής τις τελευταίες ημέρες, αφού παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις που είχαν ενώπιον τους προμήνυαν ότι θα ήταν ασφυκτικά γεμάτοι κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, εντούτοις, οι πρώτες μέρες των γιορτών τους άφησαν πικρή γεύση, καθώς υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ακυρώσεις οι οποίες φαίνεται να έγιναν λόγω του ωραρίου που υπάρχει στα κέντρα αναψυχής, με τους θαμώνες να μην ήταν ικανοποιημένοι για την ώρα που θα έκλεινε το μαγαζί που επέλεξαν, ενώ παράλληλα, οι επιχειρηματίες αντικρύζουν με ιδιαίτερη ανησυχία την πτωτική πορεία που παρατηρείται στην πελατεία τους, αφού σε σύγκριση με άλλες χρονιές κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο, είναι αισθητά μειωμένη η κινητικότητα που παρατηρείται.

Πάντως, αν και η επικρατούσα άποψη για τις ακυρώσεις που υπήρξαν θα ήταν λόγω των τιμών, εντούτοις, όπως διαφάνηκε, ένας από τους λόγους που αποδίδουν οι ίδιοι, είναι η μη παραχώρηση παράτασης στα ωράρια λειτουργίας τους. «Αναμένουμε ότι θα δοθεί παράταση στη λειτουργία των κέντρων αναψυχής και δεν το θεωρούμε ορθό να πρέπει να κλείσουν τα κέντρα αναψυχής την παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 2, με εξαίρεση τα μουσικοχορευτικά που έχουν παράταση κατά μιάμιση ώρα», ανέφερε στον REPORTER o Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) Φάνος Λεβέντης.

Εμφανώς προβληματισμένος από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει ενώπιον του o κ. Λεβέντης δήλωσε ότι, «είχαμε κάποια δεδομένα ενώπιον μας και κάποιες εκτιμήσεις, αλλά τα πράγματα δυστυχώς, δεν έγιναν όπως τα είχαμε υπολογίσει, καθώς κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα τα κέντρα αναψυχής. Κάποιοι χώροι βέβαια τα πήγαν αρκετά καλά, αλλά υπάρχουν αρκετοί χώροι οι οποίοι κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα και με πολλές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής για διάφορους λόγους».

Όσον αφορά τις τιμές, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, είναι πάρα πολύ ελκυστικές και χαμηλές για την εποχή για όλα τα βαλάντια. «Η μέρα των Χριστουγέννων σε αρκετές περιπτώσεις κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, με εξαίρεση βέβαια τα ορεινά θέρετρα, που παραδοσιακά είναι υπερπλήρης. Προσμένουμε και προσδοκούμε στις επόμενες μέρες που ακολουθούν μέχρι να φθάσουμε και στην παραμονή της πρωτοχρονιάς που θα είναι η κορύφωση ότι θα είναι πλήρης τα κέντρα αναψυχής. Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα, καθώς ο κόσμος τα Χριστούγεννα περιορίζεται πιο πολύ στο σπίτι, οπότε αποδίδουμε και εκεί ένα λόγο για τη μειωμένη κινητικότητα, ελπίζοντας ότι κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως και κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, έτσι και για τις ημέρες της πρωτοχρονιάς, υπάρχουν αρκετές κρατήσεις, αλλά όχι στον βαθμό που θα άφηναν ικανοποιημένους τους επιχειρηματίες. Όπως υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης, «η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών δεν έχουν επιβάλει αυξήσεις και διατηρούν τις τιμές των καταλόγων. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που βλέπουμε κάποιες αυξήσεις, οι οποίες όμως δεν είναι αποτρεπτικές και δικαιολογούνται εφόσον εμπλουτίζονται τα μενού με εορταστικά είδη και εμπλουτίζονται επίσης με μουσικοχορευτικά προγράμματα. Οπότε εκεί έχουμε ένα εύρος τιμών, που ακουμπά και κόσμο με χαμηλά οικονομικά δεδομένα. Οι τιμές αρχίζουν από 20 με 25 ευρώ για φαγητό μέχρι και 90 ευρώ. Υπάρχουν επίσης ταβέρνες με ζωντανή μουσική, με τα ποσά να αρχίζουν από 40 ευρώ και πάνω. Στα μουσικοχορευτικά κέντρα αναψυχής οι τιμές είναι ψηλότερες λόγω των μουσικών σχημάτων που παρουσιάζουν».

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, τα σκήπτρα της διασκέδασης κρατάνε η Λευκωσία και η Λεμεσός, ενώ οι υπόλοιπες πόλεις έχουν πιο μειωμένη κινητικότητα. Η πιο περιορισμένη κίνηση, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, παρατηρήθηκε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. «Εκεί, υπάρχει το πρόβλημα με τον κόσμο ο οποίος είναι με αναστολή εργασίας και δεν του έχει σταλεί ακόμη το επίδομα ανεργίας, οπότε είναι κάτι που δημιουργεί αναπόφευκτα πρόβλημα στην αγορά. Βέβαια αρκετός κόσμος ήταν και αυτός που επέλεξε να ταξιδέψει κατά τη διάρκεια των εορτών στο εξωτερικό, όπως και φυσικά αυτοί που επέλεξαν τα ορεινά θέρετρα για να συνδυάσουν διαμονή και διασκέδαση. Η κάθε πόλη είχε αυτό που της αναλογούσε, αλλά σε μέτρια επίπεδα».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία