Δεν είναι ορθόδοξη, αλλά καθολική η εκκλησία που επλήγη στο Ισραήλ-Δεκάδες τραυματίες

Εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας άμαχος τραυματίστηκαν από πυραύλους που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ, ένας εκ των οποίων έπληξε μια εκκλησία σε ένα αραβικό χωριό, το οποίο είχε καταστραφεί από το Ισραήλ το 1951.

Πρόκειται για την Παναγία του Ικρίτ, που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, είναι ελληνοκαθολική εκκλησία που δεν ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και όχι ελληνορθόδοξη εκκλησία, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά ο ισραηλινός στρατός.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ο IDF: «Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας του Ικρίτ, στο βόρειο Ισραήλ. Ένας αντιαρματικός πύραυλος προερχόμενος από τον Λίβανο χτύπησε την εκκλησία, τραυματίζοντας έναν άμαχο. Η επίθεση αυτή συνιστά όχι μόνο κατάφωρη παραβίαση του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και επίθεση στην ελευθερία του θρησκεύεσθαι».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εννέα στρατιώτες του τραυματίστηκαν στη συνέχεια, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, από άλλο πλήγμα της Χεζμπολάχ, την ώρα που παρείχαν βοήθεια στον τραυματισμένο άμαχο.

Λίγο μετά, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανήρτησαν ένα βίντεο, όπου διακρίνεται ένα πύραυλος να εκτοξεύεται από Τζαμί στο νότιο Λίβανο, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν είναι ο πύραυλος που χτύπησε την ελληνορθόδοξη εκκλησία.

Το ψήφισμα 1701, που υιοθετήθηκε για να βάλει τέλος στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το 2006 αναφέρει ότι μόνο ο στρατός του Λιβάνου και η Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) επιτρέπεται να αναπτύσσουν δυνάμεις μεταξύ των συνόρων και του ποταμού Λιτάνι.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για πολλές επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους στο βόρειο Ισραήλ, όπως έναν στρατώνα που χτυπήθηκε από πυραύλους «τύπου Μπουρκάν».

Ισραήλ: Η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στο αραβικό χωριό Ικρίτ

Οι κάτοικοι του Ικρίτ εκδιώχθηκαν από τη γη τους από τον ισραηλινό στρατό μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948. Η εκκλησία και ένα κοιμητήριο είναι ό,τι απομένει από το χωριό το οποίο ισοπεδώθηκε τα Χριστούγεννα του 1951, ώστε να εμποδιστούν οι κάτοικοι να επιστρέψουν σε αυτό, έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, κυρίως μαχητές της Χεζμπολάχ, και άλλοι 13 στο Ισραήλ, εκ των οποίων οι 9 ήταν στρατιώτες. Σήμερα τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι από ισραηλινά πυρά στην κοινότητα Τουλίν του Λιβάνου, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο NNA.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Τ. Μπας: Η Τουρκία συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ
Κατηγορούμενος περιέγραψε τον βιασμό και πώς τον έδιωξε ο σύζυγος όταν η Ζιζέλ άρχισε να ξυπνά