Αυτή η πόλη στέφθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων-Οι πιο εντυπωσιακά στολισμένες (pics)

Η στολισμένη Ευρώπη είναι πανέμορφη κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, με πολλές πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις να φορούν τα γιορτινά τους και να γίνονται πόλος έλξης για τους ταξιδιώτες.

Μια πανέμορφη πόλη όμως κέρδισε επάξια τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το SchengenVisaInfo.com.

Πρόκειται για το Μπρνο, μια μεσαιωνική πόλη της Τσεχίας. Η τσεχική πόλη έχει αναγνωριστεί από μια επίσημη διεθνή κριτική επιτροπή για την «απόλυτη έκφραση της δημιουργικής κουλτούρας και της ισχυρής ταυτότητάς της, καθώς επίσης και για τους φωτισμούς και τις υπαίθριες αγορές, ως η πιο ατμοσφαιρική χριστουγεννιάτικη σκηνή».

Το Μπρνο της Τσεχίας

Η πόλη Μπρνο βρίσκεται στη Νότια Μοραβία, η οποία είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή στην Τσεχία (γνωστή και ως Τσεχική Δημοκρατία). Με τη γοητευτική αρχιτεκτονική και τη σαγηνευτική ατμόσφαιρά του, αποτελεί μια εξαιρετική μικρή εναλλακτική εάν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη της Πράγας.

Είναι μια μεσαιωνική πόλη με κάστρα, αρχιτεκτονική πρωτοπορία και μεγάλη ιστορία.

martin-lostak-ZdiTUdJ3KBU-unsplash (Custom).jpg

Πέρυσι, ήταν η ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, που κέρδισε τον ίδιο τίτλο για την «επίδειξη αλληλεγγύης, ανθρωπιστικών αξιών και πολιτιστικής διατήρησης».

Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν βραβευτεί με τέτοιο τίτλο είναι το Σαν Σεμπαστιάν, η Γένοβα, η Λιέγη, το Βάλκενμπουργκ, η Ματζανταχόντα, η Μεντίνα ντε Ριοσέκο και η Τορεχόν ντε Αρντόζ.

Η Ευρωπαϊκή πόλη των Χριστουγέννων

Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων απονέμεται σε ένα μέρος με τουλάχιστον 100.000 κατοίκους, αλλά ένας άλλος τίτλος, η «Ευρωπαϊκή πόλη των Χριστουγέννων», πηγαίνει κάπου με λιγότερους από 100.000 – και φέτος, ήταν το Waterford της Ιρλανδία, το οποίο βρίσκεται στην εντυπωσιακή Copper Coast.

Η Almanza, μια μικρή πόλη 600 κατοίκων στην Ισπανία, έτυχε επίσης ιδιαίτερης αναγνώρισης χάρη στο χριστουγεννιάτικο έργο της.

Πόλεις και κωμοπόλεις που μπορούν να συμμετέχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό περιλαμβάνουν εκείνες από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και από την Ανδόρα, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι πιο εντυπωσιακά στολισμένες πρωτεύουσες

Βιέννη, Αυστρία

Μια πόλη ιδιαίτερα δημοφιλής στην περίοδο των Χριστουγέννων εξαιτίας των υπαίθριων φαντασμαγορικών αγορών της. Η πλατεία του δημαρχείου Rathausplatz, μετατρέπεται σε μια μεγάλη αγορά με 140 ξύλινους πάγκους που πουλάνε μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα αντικείμενα και λιχουδιές.

3b5e51e0-f586-11e8-b8fa-0242ac11000d

Η αγορά ανοίγει από τα μέσα Νοεμβρίου και λειτουργεί ως αργά το βράδυ μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Hallstatt, Αυστρία

Στις όχθες του Hallstätter See και περιτριγυρισμένη από τις ψηλές κορυφές των Άλπεων, η πόλη Hallstatt και το εκπληκτικό τοπίο της προστατεύονται από την UNESCO.

Τα αρχοντικά του 16ου αιώνα, τα μικροσκοπικά δρομάκια και η σχεδόν εγγυημένη ύπαρξη χιονιού τα Χριστούγεννα καθιστούν το Hallstatt τον απόλυτο προορισμό για να μπείτε στο εορταστικό κλίμα.

N75_6365-735x491

Tromsø, Νορβηγία

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όταν δεν υπάρχει φως της ημέρας, η πόλη που βρίσκεται ψηλά πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, γίνεται ένα must-see.

94c1bc0d1ad0a54a35362c82976a360b

Οι δρόμοι είναι στολισμένοι με φώτα, ενώ οι πάγκοι της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι διάσπαρτοι παντού, μεταξύ άλλων δίπλα στο ζυθοποιείο Mack, το βορειότερο ζυθοποιείο στον κόσμο.

Οι επισκέπτες μπορούν να πιούν μια μπύρα ή μια ζεστή σοκολάτα από το Rakettkiosken στην κεντρική πλατεία, πριν πάρουν το τελεφερίκ πάνω από την πόλη για να ρίξουν μια ματιά στο Βόρειο Σέλας.

Ροβανιέμι, Φινλανδία

Το Ροβανιέμι είναι υπέροχο για πολλούς λόγους. Οι θαυμαστές εμφανίσεις του βόρειου σέλας, οι παραδόσεις των ιθαγενών Σάμι και η πρόσβαση στην εκπληκτική κουλτούρα της σάουνας της Φινλανδίας είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

santa-claus-village

Ωστόσο, καθώς το έτος τελειώνει, η πόλη χαίρεται με το γεγονός ότι είναι η πατρίδα του Άγιου Βασίλη.

Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη πόλη της Σουηδίας, το Γκέτεμποργκ, είναι γεμάτο γιορτινές εκπλήξεις για όσους είναι πρόθυμοι να τολμήσουν το βορρά και να αψηφήσουν τη σκανδιναβική ψύχρα.

geteborg

Σε ένα λούνα παρκ που γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας του το 2023, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν βόλτες και να δοκιμάσουν λιχουδιές από όλη τη χώρα, όπως παστές ρέγγες και καρυκευμένο κρασί glögg.

Πηγή: In

Δειτε Επισης

Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Η Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία μεγάλων γερμανικών τραπεζών
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Γιατί η χήρα του Ραϊσί θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο Ιράν
Από το 1986 στο σήμερα-Πολιτικοί ηγέτες που έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικά δυστυχήματα
Έκαναν μεταγγίσεις μολυσμένου αίματος για σχεδόν 20 χρόνια στο ΗΒ-Έχασαν τη ζωή τους πάνω από 3,000
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
Έτοιμη να βοηθήσει το Ιράν στις έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου δηλώνει η Ρωσία