Μοίρασε δενδρύλλια σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση η «Πράσινη Ασπίδα»

Δενδρύλια μοίρασε στους περαστικούς η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Πράσινη Ασπίδα» σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Γεωργίας και ο Υπουργός Εμπορίου, ενώ παιδιά τραγούδησαν τα τραγούδια που συνέθεσαν με θέμα το περιβάλλον.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στον χαιρετισμό του, είπε ότι την περίοδο των Χριστουγέννων σε κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο υπάρχει στολισμένο ένα δέντρο, που προσδίδει το πνεύμα των χαρμόσυνων ημερών.

«Τα δέντρα και τα δάση διαδραματίζουν ένα πολλαπλό ρόλο», ανέφερε, σημειώνοντας ότι τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν την κορωνίδα του φυσικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική, κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η προστασία και η αειφόρος ανάπτυξη των δασών, ώστε τα οφέλη αυτά να συνεχίσουν να προσφέρονται απλόχερα στους πολίτες.

Ο Υπουργός Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, στον δικό του χαιρετισμό, είπε ότι το δάσος είναι πηγή ζωής και γι’ αυτό πρέπει να τα προσέχουμε. «Να φυτεύουμε δέντρα, να κάνουμε κι άλλα δάση και όπου υπάρχει χώρος να βάλουμε δέντρα», είπε, αναφέροντας ότι αυτός είναι και ο τρόπος να αφαιρέσουμε από το περιβάλλον το διοξείδιο του άνθρακα.

Ο Πρόεδρος της «Πράσινης Ασπίδας», Κυριάκος Ανδρέου, ανέφερε ότι για 23η χρονιά η οργάνωση βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας τα Χριστούγεννα, προσφέροντας δενδρύλλια. Αναφερόμενος στο έργο «You Reforest Cyprus» είπε ότι βρίσκεται στον Ξυλιάτο και έχει μέσα 100.000 δενδρύλια, τα οποία μεγαλώνουν οι εθελοντές, με σκοπό να συμβάλουν στην προσπάθεια του Τμήματος Δασών για δεντροφυτεύσεις.

«Εύχομαι επιτέλους τα λόγια να γίνουν πράξη», είπε, λέγοντας ότι μέχρι τώρα δεν είχαν καμία στήριξη από την πολιτεία. Αναφορικά με τον Ακάμα, είπε ότι το σημαντικό είναι να σταματήσει «το κυνήγι, οι μηχανές και τα αυτοκίνητα».

Η «Πράσινη Ασπίδα» βράβευσε παιδιά που κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού με θέμα το περιβάλλον. Από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση το πρώτο βραβείο πήρε ο Στυλιανός Πάρπας, για τα γυμνάσια οι Δέσποινα Τυμπιώτη, Δέσποινα Κυριάκου και Κυριακή Στυλιανού και για τα λύκεια η Μυρτώ Οικονομίδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών
Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή
Συμβουλές Δήμου Λεμεσού προς δημότες ενόψει βροχοπτώσεων
Υπέρ επιμήκυνσης πληρωμής εξωδίκων και αύξησης ορίου βαθμών ποινής ο Βαφεάδης
Στη Νομική Υπηρεσία το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα
Παράταση μεταφοράς ευθύνης ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών σε ΕΟΑ ως Μάρτιο 2025