Γκουτέρες: Το πραγματικό πρόβλημα για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι η ισραηλινή επίθεση

Το «πραγματικό πρόβλημα» για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας είναι «ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την στρατιωτική του επίθεση», κατήγγειλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την επίθεσή του, η οποία δημιουργεί τεράστια εμπόδια στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», τόνισε ο Γκουτέρες σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας εκ νέου ότι «η κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους είναι ο μόνος τρόπος για να αρχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις απελπισμένες ανάγκες των κατοίκων της Γάζας και να τελειώσει ο εφιάλτης που βιώνουν».

Σημειώνεται ότι έπειτα από διαπραγματεύσεις, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα το σχέδιο απόφασης με το οποίο απαιτείται η ανεμπόδιστη και «σε ευρεία κλίμακα» είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να κάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»