Οικολόγοι για Ακάμα-«Δεν μας πείθει η Κυβέρνηση ότι θέλει να αλλάξει την κατάσταση με τα έργα»

Θετικά και αρνητικά από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Ακάμα, βλέπει το Κίνημα Οικολόγων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «το Υπουργικό Συμβούλιο στην πρόσφατη απόφαση του για τον Ακάμα αποφάσισε να αλλάξει την προηγούμενη απόφαση του για επανέναρξη των εργασιών από την 18η Δεκεμβρίου. Θεωρούμε θετικό στοιχείο στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την παύση των εργασιών στον Ακάμα για ικανή χρονική περίοδο».  

Παράλληλα σημειώνουν πως, «στο κείμενο όμως της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, υπάρχουν αναφορές για βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών, ωσάν να μιλάμε για θεματικό πάρκο (κάτι σαν λούνα παρκ) και όχι για φυσικό βιότοπο που τυγχάνει παγκόσμιας και ευρωπαϊκής προστασίας.  Γίνονται επίσης αναφορές για σύντομη αποπεράτωση του έργου, ενώ ταυτόχρονα η απόφαση μιλά για πολύμηνη παύση των εργασιών. Δεν εντοπίζεται αναφορά για επαρκή πλαίσιο προστασίας για τις περιοχές που βρίσκονται εκτός του κρατικού δάσους».    

Στη συνέχεια αναφέρει ότι, «ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επανεξέταση των έργων του οδικού δικτύου, κόμβων κτλ, την ίδια ώρα αποφάσισε και την συνέχιση της υφιστάμενης σύμβασης και πως οι εργασίες του εργολάβου θα συνεχίσουν από το σημείο που έχουν σταματήσει».   

Επιπλέον, σημειώνει πως, «όπως έγινε γνωστό συνεχίζεται η έρευνα, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά το πόρισμά της δεν μπορεί να δημοσιευτεί. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μας πείθει η Κυβέρνηση ότι θέλει να αλλάξει την κατάσταση με τα έργα στον Ακάμα. Ο Ακάμας αντιμετωπίζεται σαν ένα θεματικό πάρκο ή λούνα παρκ, αντί ως μια ιδιαίτερα ευαίσθητη οικολογικά περιοχή. Οι ενέργειες μας όμως θα συνεχίσουν, τόσο εντός της Κύπρο, όσο και εκτός, με στόχο να σωθεί η χερσόνησος». 

Δειτε Επισης

Politico: Κουράζουν τους συμμάχους τα «μπρος-πίσω» του Μακρόν με τη Μόσχα
Ο Ζελένσκι διαμαρτύρεται επειδή η Δύση του απαγορεύει να πλήξει με τα όπλα της την επικράτεια της Ρωσίας
Εμπορικό πλοίο υπέστη «ελαφριά» ζημιά όταν χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι
Τραγικός επίλογος για τον Ιτζάκ, τη Σάνι και την Αμίτ-Οι ιστορίες των τριών ομήρων που βρέθηκαν νεκροί
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό