Πόρισμα πρώην πρύτανη του ΑΠΘ αποκλείει την κακοποίηση του χάσκι στην Αράχωβα από άνθρωπο

Κλείνει οριστικά ο φάκελος του θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα με τελικό συμπέρασμα ότι δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά.

Αυτό φέρεται να προκύπτει -όπως αποκαλύπτει το in- από το τελικό αναλυτικό πόρισμα του Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρύτανη του εν λόγω πανεπιστημίου κ. Νίκου Παπαΐωάννου (σσ ήταν και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές) ο οποίος είχε ορισθεί ειδικός πραγματογνώμονας στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και των δικαστικών αρχών.

Το αναλυτικό συμπέρασμα του καθηγητή και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ συμπίπτει με εκείνο κι άλλων κτηνιάτρων δημοσίων υπηρεσιών που εξέτασαν το ίδιο περιστατικό.

Επίθεση από αγέλη σκύλων

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει και η έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής από την εξέταση μαρτύρων και την ανάλυση υλικού καμερών που καταδεικνύουν ότι το άτυχο τετράποδο δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων και δεν υπήρχε οποιαδήποτε παρουσία και εμπλοκή ύποπτου ατόμου στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου ζώου.

Όσον αφορά τις αναφορές για «κρίσιμο μάρτυρα που έδωσε τα τελευταία 24ωρα »καταλυτική κατάθεση» κι υπέδειξε τον »δράστη» της κακοποίησης του «Ολιβερ», σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στενό συγγενή ατόμου από την Αράχωβα το οποίο υποστήριζε επίμονα την θεωρία της κακοποίησης του χάσκι, από άνθρωπο.

Ο εν λόγω συγγενής του φέρεται να ανέφερε προ λίγων 24ωρων στους αστυνομικούς ότι δέχθηκε SMS από άγνωστο αριθμό που υποδείκνυε ως υποτιθέμενο δράστη καταστηματάρχη της περιοχής για τον οποίο είχαν διατυπωθεί κι άλλες φορές σχετικοί ισχυρισμοί που δεν είχαν επιβεβαιωθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: In

Δειτε Επισης

«Είναι δυνατόν να βλέπει τι περνάω και να μην έχει έρθει να με δει, να με πάρει ένα τηλέφωνο;»
Από θαύμα δεν εξερράγη η βόμβα στο σπίτι του Πρετεντέρη-«Ανατριχιαστικό να κυκλοφορούν τύποι με τέτοια μυαλά»
Tα ευρήματα που άνοιξαν τον δρόμο για σύλληψη της Μουρτζούκου-Πώς ανατράπηκαν οι εκθέσεις των ιατροδικαστών
Πλεύρης: Φυλακή ή έξοδος από τη χώρα για τους λαθρομετανάστες, δεν θα εκβιάσετε την Ελλάδα
Άγριο έγκλημα στον Κάρδαμο Ροδόπης-21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο, εντοπίστηκε την αυλή του
Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου, Γιάννη Πρετεντέρη
Χαμός στη δίκη για την Κυριακή Γρίβα, πέταξαν μπουκάλι νερού-Ένταση ανάμεσα στις μανάδες
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους ιατροδικαστές της Πάτρας μετά από καταγγελίες για θανάτους βρεφών
Ένταση στη δίκη για την Κυριακή-«Δεν είναι γυναικοκτόνος», «εσύ πηγαίνεις και βλέπεις το παιδί σου, εγώ τα μάρμαρα»
Πρωτοφανής επίθεση στην Ελλάδα-Νεαρός έριξε αντισηπτικό σε κεφάλι 16χρονου και του έβαλε φωτιά