Ξύπνησαν οι έριδες των Προεδρικών στον ΔΗΣΥ-Καταγγέλλει ότι αγνόησαν γνωμάτευση ο Τριανταφυλλίδης

Τη δημόσια διαφωνία του με τη σύναψη συνεργασιών του ΔΗΣΥ με τα κόμματα του Κέντρου για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατύπωσε μέσω ανάρτησής του στο Χ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Χρίστος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος καταγγέλλει ότι έδωσε γνωμάτευση για την ορθή νομικά διαδικασία, η οποία αγνοήθηκε και δεν κοινοποιήθηκε στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου πριν από την επικύρωση των αποφάσεων του Εκτελεστικού Γραφείου το απόγευμα της Πέμπτης. Η διαφωνία του εδράζεται κυρίως στο γεγονός πως τα κόμματα αυτά υποστήριξαν την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές και, όπως υποστηρίζει, «συμμετείχαν στον ‘βιασμό’ του ΔΗΣΥ μαζί με τους εκ των έσω συμμετέχοντες». Αφήνει, επίσης, αιχμές για αυτούς που κινούν τα νήματα παρασκηνιακά στην παράταξη.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης χαρακτηρίζει την ανακοίνωση που εκδόθηκε «επιεικώς ανακριβή», καθώς θεωρεί ότι «όφειλε να αναφέρει ότι υπήρξαν διαφωνούντες με την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου. Ψηφοφορία δεν έγινε άρα ουδείς γνωρίζει με ποια πλειοψηφία λήφθηκε η απόφαση από το Πολιτικό Γραφείο».

«Ο υποφαινόμενος τοποθετήθηκα εναντίον έντονα. Ανάφερα τις απόψεις μου στο αρμόδιο Πολιτικό Όργανο του Κόμματος ως είχα υποχρέωση και ανάφερα μάλιστα ότι θα τις δημοσιοποιήσω. Άρα ουδέν πρόβλημα με τη παρούσα ανάρτηση», διευκρίνισε.

Εξήγησε ότι διαφώνησε τόσο επί του πολιτικού ζητήματος όσο και επι του νομικού. «Σχετικά με το πρώτο υποστήριξα ότι όφειλε ο ΔΗΣΥ, μετά τον «βιασμό» του Φεβρουαρίου του 2023 αγέρωχα και υπερήφανα να διεκδικήσει τις εκλογές χωρίς συνεργασίες. Εξήγησα γιατί με λεπτομέρεια και δεν είναι της παρούσης να αναφερθώ. Αναφέρω μόνο ότι ο Συναγερμικος πολύ δύσκολα θα συμπράξει τώρα με Κόμματα που στις Προεδρικές Εκλογές συμμετείχαν στον «βιασμό» του μαζί με τους εκ των έσω συμμετέχοντες. Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους», υποστήριξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Σε ό,τι αφορά το νομικό σκέλος, ανέφερε ότι «μου ζητήθηκε από την Ηγεσία του Κόμματος ( και αλλά στελέχη σε σύσκεψη το Σάββατο 16/12 ) γνωμάτευση σχετικά με τις πρόνοιες τους Καταστατικού όταν διεκδικούν θέση Δημάρχου, Αντιδημάρχου και Περιφερειάρχη περισσότερα από ένα μέλος του Κόμματος στον ίδιο Δήμο η Περιφέρεια. Γνωμάτευσα γραπτώς ότι οφείλουν να στηθούν εσωκομματικές κάλπες. Η γνωμάτευση αγνοήθηκε. Ομοίως αγνοήθηκε και το αίτημα μου να δημοσιοποιηθεί η γνωμάτευση μου στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου πριν τη συνεδρίαση του», κατήγγειλε.

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο το αποτέλεσμα ήταν «τα μέλη του τοποθετούντο χωρίς να γνωρίζουν την, κατά τη γνώμη μου, ορθή νομικά διαδικασία. Ακολουθείται επομένως λανθασμένη, κατά τη γνώμη μου, νομική διαδικασία τουλάχιστον σε κάποιους Δήμους», πρόσθεσε.

«Ο ΔΗΣΥ μετά το «σχίσμα» του Φεβρουαρίου του 2023 πρέπει να ξαναγίνει Κόμμα. Αυτό θα πραγματοποιηθεί όχι με ευχολόγια, παρακάλια, παραπομπές σε …παππούδες και λόγια που στοχεύουν να συγκινήσουν. Θα πραγματοποιηθεί αρχίζοντας και πάλι από τα βασικά. Ο σεβασμός και η τήρηση του Καταστατικού του όπως είναι γραμμένο και όχι όπως βολεύει τον καθένα να το επικαλείται, είναι η απαραίτητη αρχή. Αυτό με βάση την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου δεν έγινε και η απόφαση βόα από αντικανονικά», τόνισε.

«Γιατί η παρούσα δημοσιοποίηση;; Φτάνει πια με τα παίγνια ( έκφραση του μακαριστού Αλεκου Μαρκίδη) για την εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων, μεθοδεύσεων και ατζεντών. Ούτε από κάποιους στη πρώτη γραμμή (όχι όλων) αλλά ούτε και από κάποιους από πίσω που «κινούν τα νήματα.» Τοποθετούμαι δημόσια χωρίς ψευδό νήμα, όπως κάνω πάντοτε για να ξέρετε ποιος τα λέει αν θέλετε να μου «επιτεθείτε»», κατέληξε ο γνωστός δικηγόρος.

Οι αναφορές του, πάντως, δεν έμειναν αναπάντητες, καθώς η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ξένια Κωνσταντίνου, έγραψε: «Χρίστο μου, η απόφαση λήφθηκε μετά που ακούστηκαν όλοι κ ο Πρ. Αβέρωφ εισηγήθηκε να εγκριθεί η απόφαση πράγμα που έγινε. Η δική σου θέση αφορούσε στην πολιτική σου διαφωνία αναφορικά με την απόφαση για επίτευξη συνεργασιών. Είναι απόλυτα σεβαστή. Αλλά είχε ήδη ληφθεί 6 μήνες πριν».

Αντίδραση υπήρξε και από τον Επαρχιακό Γραμματέα Πάφου, Νικόλα Λιασίδη, ο οποίος έγραψε πως «οι Δημάρχοι δεν είναι 'βιτρίνα' και οι Δημ. Συμβούλοι δεν είναι 'απόθεμα' όπως υποτιμητικά τους αποκαλέσατε. Δεν είναι εταιρεία ο Δησυ. Είναι δεξιό κόμμα και τα μέλη του, τα στελέχη του και οι εκλελεγμένοι του είναι σημαντικοί για εμάς». «Ο ΔΗΣΥ κοιτάζει μπροστά και με καθαρή σκέψη και επιλογές νίκης θα πορευτεί στις εκλογές της Τ.Α και με συνεργασίες όπου χρειασθεί. Η αυτοπομόνωση, η διατήρηση της εσωστρέφειας και το αυτομαστίγωμα που προτείνατε σήμερα δεν αποτελούν επιλογή για τον Δησυ», υπέδειξε.

Πάντως άλλοι Συναγερμικοί που σχολίασαν στην ανάρτηση έδειξαν να συμφωνούν με τον Χρίστο Τριανταφυλλίδη, γεγονός που υποδηλοί πως οι έριδες των Προεδρικών παραμένουν ακόμη ζωντανές στο κόμμα.

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»