Συνεδρίασε το Συμβούλιο Μεταφορών υπό τον Υπουργό Μεταφορών

Για τις εξελίξεις αναφορικά με τις νομοθετικές προτάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση μεταξύ άλλων με νομοθετικές προτάσεις για το πακέτο οδικής ασφάλειας, ενημερώθηκαν τα μέλη του Συμβουλίου Μεταφορών, στην τρίτη συνεδρία του Συμβουλίου, που έγινε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, τα μέλη του Συμβουλίου Μεταφορών ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις αναφορικά με τις νομοθετικές προτάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τα πιο κάτω θέματα:

(α) Νομοθετικές προτάσεις για το πακέτο οδικής ασφάλειας.

(β) Κανονισμός για τη λογιστική καταγραφή εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από υπηρεσίες μεταφορών, που αφορά χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές.

(γ) Σύστημα εμπορίας ρύπων (ETS) στη ναυτιλία στο πλαίσιο του νομοθετικού πακέτου «Fit For 55-EU ETS» και οι προκλήσεις για την Κύπρο.

Αναφέρεται επίσης ότι έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων και αποφασίστηκε όπως συναντηθούν εκ νέου τον Ιανουάριο για καταγραφή των εισηγήσεών τους ως προς τον περαιτέρω χειρισμό των πιο πάνω θεμάτων.

Η συνεδρία έγινε με συμμετοχή εκπροσώπων από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και τον Σύλλογο Συγκοινωνιολόγων, υπό την παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας κας Μαρίνας Χατζημανώλη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, καθώς και στελεχών και αρμόδιων λειτουργών από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και τον Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Λειτουργούν μόνο 16 από τους 26 ναυαγοσωστικούς πύργους στη Λεμεσό-Προβληματισμός για την υποστελέχωση
Στους 37 βαθμούς θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή
Ψάχνουν λύσεις για τους αγρότες και την έλλειψη νερού-Επί τάπητος το νομοσχέδιο για τα εξώδικα σε πολίτες
Καρότο και μαστίγιο Γεώργιου σε Τυχικό-Αντιφατικές ενέργειες για μνημόσυνο και διαμονή στην Αρχιεπισκοπή
Ένα στους δύο ΑμεΑ δεν λαμβάνουν επίδομα στην Κύπρο-«Η αναπηρία δεν συνεπάγεται με περιθωριοποίηση»
Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης