Βλέπει πρώτα Κεραυνό και Κανάρη προτού προβεί σε αλλαγές στον προϋπολογισμό του ΓεΣΥ ο ΟΑΥ

Συναντήσεις με τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας αναμένει στις αρχές του χρόνου, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) προτού προβεί σε οποιεσδήποτε αλλαγές στον Προϋπολογισμό του ΓεΣΥ, ύστερα από άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να εγκρίνει τις κενές θέσεις που ζητά ο ΟΑΥ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Άθως Τσινωντίδης.

«Από το Υπουργείο Οικονομικών μας είπαν ότι δεν θα σας εγκρίνουμε τις νέες σας θέσεις και αφαιρέστε τες και ξαναστείλτε τον προϋπολογισμό. Εμείς είπαμε ότι θα έχουμε συνάντηση με τους Υπουργούς πριν κάνουμε οποιεσδήποτε αλλαγές γιατί θεωρούμε ότι το θέμα των θέσεων είναι πολύ σημαντικό για τον Οργανισμό, υπάρχουν σοβαρές ανάγκες σε προσωπικό και θέλουμε να εξηγήσουμε στους Υπουργούς τις ανάγκες μας», είπε ο κ. Τσινωντίδης.

Ερωτηθείς ανέφερε ότι πρόκειται για 50 θέσεις. «Είναι ένα μέρος των θέσεων που προέκυψαν από την μελέτη που έκανε ο Οργανισμός με ανεξάρτητο Οίκο. Είναι σύνολο 210 θέσεις που προβλέπει η μελέτη, υπήρχε ένα πλάνο να συμπληρώσουμε τις θέσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Λόγω του ότι για δύο χρόνια δεν μας ενέκριναν θέσεις, όπως και τώρα, είναι 50 θέσεις που ζητούμε για να φθάσουμε τον αριθμό που προβλέπει η μελέτη», εξήγησε.

Σε ερώτηση αν έχουν καθοριστεί συναντήσεις, σημείωσε ότι «περιμένουμε να μας καλέσουν σε συνάντηση».

«Στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, ξεκαθαρίζει ότι χρειαζόμαστε συνάντηση πριν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή στον Προϋπολογισμό», συμπλήρωσε.

Ευελπιστούμε, συνέχισε, στη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Οικονομικών γιατί «είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το θέμα, είναι πολύ κρίσιμες οι υπηρεσίες που καλείται ο Οργανισμός ειδικά με το θέμα των καταχρήσεων αλλά και άλλων υπηρεσιών να επιτελέσει».

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία