Στον επαγγελματικό τομέα εστιάζουν οι έρευνες για την βομβιστική επίθεση στη Δημόσια Κατήγορο

Στον επαγγελματικό τομέα της 58χρονης Λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την έκρηξη στην κατοικία της το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

Είπε πως με το πρώτο φως της ημέρας η σκηνή εξετάστηκε από τον Κλάδο Πυροτεχνουργών του Αρχηγείου Αστυνομίας καθώς και από τα μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ταυτόχρονα, ομάδα ανακριτών διεξάγει ευρείας έκτασης εξετάσεις στην γειτνιάζουσα περιοχή ώστε να εξασφαλιστεί μαρτυρία.

Όσον αφορά το κίνητρο της βομβιστικής επίθεσης αλλά και του δράστη είπε ότι «όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά και διερευνώνται, όμως οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται στον επαγγελματικό τομέα της 58χρονης Δημόσιας Κατήγορου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου».

Η 58χρονη που βρίσκονταν στο σπίτι της με την οικογένεια της τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, από όπου στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Έντονος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Σε δηλώσεις του ερωτηθείς σχετικά για την υπόθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως είναι καταδικαστέα η όποια επίθεση. «Αναμένουμε να δούμε τους λόγους της επίθεσης. Έχω ήδη μιλήσει με την Υπουργό Δικαιοσύνης το βράδυ, έτσι ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι έρευνες».

Είπε επίσης ότι, «καμία επίθεση προς την Δικαιοσύνη ή προς οποιονδήποτε πολίτη μπορεί να γίνει ανεκτή ή να υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία. Πολύ περισσότερο στα θέματα Δικαιοσύνης».

«Αυτά μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν τιμούν καθόλου κανένα»

Απόλυτα καταδικαστέα η βομβιστική επίθεση κατά δημόσιας κατήγορου, είπε, σε δηλώσεις της την Πέμπτη, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας ότι τους προβληματίζει η επίθεση αυτή.

Ερωτηθείσα για την βομβιστική επίθεση κατά πόσο θα πρέπει να μας προβληματίζει η επίθεση στη δικαιοσύνη που έγινε χθες σε δημόσιο κατήγορο, η κ. Δημητρίου είπε ότι είναι απόλυτα καταδικαστέα «και βεβαίως μας προβληματίζει».

«Αν αντιδράμε με αυτό αυτόν τον τρόπο θα πρέπει συντεταγμένα η πολιτεία να απαντήσει με περισσότερη ασφάλεια προς τους πολίτες. Κανένας δεν μπορεί να παίρνει τον νόμο στα χέρια του», συμπλήρωσε.

Ο πολίτης, συνέχισε η Πρόεδρος της Βουλής, πρέπει να νιώθει ασφαλής, πόσο μάλλον οι θεσμοί, είτε πρόκειται για μια δημόσια κατήγορο είτε πρόκειται οποιοδήποτε άλλο θεσμό, που δεν μπορεί να εκβιάζεται είτε και αυτή τη στιγμή να του ασκείται βία με τέτοιο ανεπαίσχυντο τρόπο είτε για αυτά τα οποία αποφασίζει είτε για αυτά τα οποία πιστεύει.

«Αυτά μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν τιμούν καθόλου κανένα. Αυτό θα το δούμε και σε επίπεδο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αυτό που μπορώ να πω τη δεδομένη στιγμή και θα ζητήσω βεβαίως και περισσότερη ενημέρωση είναι ότι είναι απόλυτα καταδικαστέο και μας προβληματίζει έντονα», κατέληξε.

Καταδικάζει η Νομική Υπηρεσία

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή της η Νομική Υπηρεσία αναφέρει πως καταδικάζει «με τον πιο απερίφραστο τρόπο την ενέργεια τοποθέτησης και πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού από άγνωστα πρόσωπα, στην οικία συναδέλφου και λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και της οικογένειάς της».

Σημειώνει πως «η συντεταγμένη Πολιτεία δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιου είδους επιθέσεις που σκοπούν να πλήξουν το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη. Ευελπιστούμε στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, τον εντοπισμό των δραστών και την προσαγωγή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Τέτοιες απεχθείς ενέργειες δεν θα σταθούν εμπόδιο στην εκτέλεση της υψηλής αποστολής μας», αναφέρει στην ανακοίνωση και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή προς τη συνάδελφο τους και την οικογένειά της. «Της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

«Έχουμε θέσει προτεραιότητα την εξιχνίαση της υπόθεσης»

«Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας αποτελεί απόλυτα καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπουργός Δικαιοσύνης, κα Άννα Προκοπίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «εκ μέρους της κυβέρνησης, τέτοια φαινόμενα δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ηγεσία της Αστυνομίας έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν το ταχύτερο δυνατόν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους»

«Ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στέκομαι δίπλα από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και προασπίζομαι το λειτούργημα τους, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο πυλώνα του κράτους δικαίου», καταλήγει η ανακοίνωσή της Υπουργού Δικαιοσύνης.

Καταδικάζει την κακόβουλη ενέργεια ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) την κακόβουλη ενέργεια τοποθέτησης και πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού κατά της οικίας λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας.

«Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση σε μία ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ επισημαίνεται ότι οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης και κάθε επίθεση και/ή απειλή εναντίον τους συνιστούν προσβολή κατά του κράτους δικαίου.

Ο ΠΔΣ καλεί τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση, ώστε ο/οι δράστης/ες να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ακόμη ότι η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της άσκησης των καθηκόντων όλων των λειτουργών της δικαιοσύνης.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τη συνάδελφο και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επάνοδο στα καθήκοντά της», καταλήγει η ανακοίνωση.

*Εικόνα αρχείου

Δειτε Επισης

Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο