Σε εξέλιξη οι έρευνες για την βομβιστική επίθεση στην Δημόσια Κατήγορο-Καταδικάζει η Νομική Υπηρεσία

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε κατοικία Δημόσιας Κατήγορου στο ΕΔΠ στην περιοχή Αναβαργού, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, λέγοντας πως οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται «προς πάσα κατεύθυνση». Όπως είπε, η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και τραυματισμό της ιδιοκτήτριάς της.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νικολάου σημείωσε πως επί της σκηνής βρίσκονται από το πρωί εμπειρογνώμονες από το Αρχηγείο Αστυνομίας και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών και τον κλάδο πυροτεχνουργών, οι οποίοι διεξάγουν επιτόπιες εξετάσεις για περισυλλογή τεκμηρίων και για να διαπιστώσουν το είδος του μηχανισμού που εξερράγη καθώς και άλλα σημαντικά τεκμήρια τα οποία θα βοηθήσουν στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Ταυτόχρονα, ανέφερε, ομάδα ανακριτών διεξάγει ευρείας έκτασης εξετάσεις στην γειτνιάζουσα περιοχή «πάντοτε με σκοπό την εξασφάλιση μαρτυρίας που θα βοηθήσει την Αστυνομία στο ανακριτικό της έργο».

Ερωτηθείς που επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας, ο κ. Νικολάου απάντησε πως «δεδομένου ότι δεν έχει δοθεί κάποια κατευθυντήρια γραμμή εκ μέρους της 58χρονης Δημοσίας Κατηγόρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά».

Η 58χρονη βρίσκονταν στο σπίτι της με την οικογένεια της. Από την έκρηξη, η ίδια τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Ακολούθως αφού έτυχε των Πρώτων Βοηθειών πήρε εξιτήριο.

Καταδικάζει η Νομική Υπηρεσία

Σε ανακοίνωσή της η Νομική Υπηρεσία αναφέρει πως καταδικάζει «με τον πιο απερίφραστο τρόπο την ενέργεια τοποθέτησης και πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού από άγνωστα πρόσωπα, στην οικία συναδέλφου και λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και της οικογένειάς της».

Σημειώνει πως «η συντεταγμένη Πολιτεία δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιου είδους επιθέσεις που σκοπούν να πλήξουν το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη. Ευελπιστούμε στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, τον εντοπισμό των δραστών και την προσαγωγή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Τέτοιες απεχθείς ενέργειες δεν θα σταθούν εμπόδιο στην εκτέλεση της υψηλής αποστολής μας», αναφέρει στην ανακοίνωση και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή προς τη συνάδελφο τους και την οικογένειά της. «Της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

«Έχουμε θέσει προτεραιότητα την εξιχνίαση της υπόθεσης»

«Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας αποτελεί απόλυτα καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπουργός Δικαιοσύνης, κα Άννα Προκοπίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «εκ μέρους της κυβέρνησης, τέτοια φαινόμενα δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ηγεσία της Αστυνομίας έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν το ταχύτερο δυνατόν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους»

«Ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στέκομαι δίπλα από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και προασπίζομαι το λειτούργημα τους, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο πυλώνα του κράτους δικαίου», καταλήγει η ανακοίνωσή της Υπουργού Δικαιοσύνης.

Δειτε Επισης

Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων