Χριστιάνα Ερωτοκρίτου: Εθνική ανάγκη να καθαρίσει το όνομα της χώρας

Η αξιοπιστία της χώρας, η συνετή οικονομική διαχείριση με μείωση του δημοσίου χρέους και το  Κυπριακό ήταν τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε στην ομιλία της την Τετάρτη, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, στην Ολομέλεια της Βουλής η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αξιοπιστίας της χώρας η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε πως είναι εθνική ανάγκη να καθαρίσει το όνομα της χώρας και η Κύπρος να επανακτήσει την αξιοπρέπεια της.  Συμφωνώντας απόλυτα με την πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «τίποτε και κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης της χώρας», η Βουλευτής του ΔΗΚΟ σημείωσε πως  «αυτοί που είχαν το θράσος να διακινδυνεύσουν το όνομα αλλά και το μέλλον της χώρας για χάριν του γρήγορου και του τεράστιου κέρδους οφείλουν να λογοδοτήσουν».

Υπέδειξε δε ότι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας θα σημαίνει μεγαλύτερο ΑΕΠ, προσέλκυση σωστών και όχι τυχάρπαστων εγχώριων και ξένων επενδύσεων, ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας και δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, ενώ το κορυφαίο και ίσως πιο σημαντικό «είναι ότι θα έχουμε κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση της χώρας η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι η πτωτική πορεία του δημοσίου χρέους είναι και για το ΔΗΚΟ κορυφαίο στοιχείο της φιλοσοφίας του και χαιρέτισε, στο πλαίσιο αυτό, τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών περί επίτευξης του στόχου μείωσης του δημοσίου χρέους στο 60% κατά το 2027.  «Εμείς πιστεύουμε ότι ακόμα και νωρίτερα από το 2027 είναι ένας εφικτός στόχος» είπε.. 

Ανέφερε ακόμη ότι το ΔΗΚΟ θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της χώρας και για ακόμα μια φορά θα βάλει πλάτες γιατί θέλει να γίνει πράξη ο στόχος του γρηγορότερου και πιο αποτελεσματικού κράτους, η πράσινη μετάβαση και η πλήρης υλοποίηση του Κυπριακού Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακ,ό η κ. Ερωτοκρίτου χαιρέτισε τις πρόσφατες εξελίξεις και τον αναμενόμενο διορισμό απεσταλμένης από τον Γενικό Γραμματέα για το Κυπριακό, εκφράζοντας την ελπίδα να σπάσει το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, οι οποίες όμως, όπως υπέδειξε, «ακόμα και με το πλαίσιο Γκουτέρες ως βάση για διαπραγμάτευση πρέπει να αφορούν την εξωτερική πτυχή του Κυπριακού, δηλαδή τα θέματα ασφάλειας, κατοχικού στρατού και εγγυήσεων».

Ανέφερε επίσης ότι η διαχείριση του Κυπριακού δεν χρειάζεται απειλές και ψεύτικα διλήμματα αλλά ενδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και προϋποθέτει εθνική ομοψυχία, συναίνεση και συνεργασία στον κατά τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, που είναι η υπεράσπιση, η ενίσχυση και η συνέχιση μέσω ρητής μετεξέλιξης και όχι σιωπηλής παρθενογένεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Εντοπίστηκε η 16χρονη τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λεμεσό
Κατάφεραν να εξαπατήσουν εταιρεία στη Λεμεσό και να αποσπάσουν πάνω από 640 χιλ. ευρώ
Ανακοίνωσε την έναρξη της υποβολής ενστάσεων η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
Εγένετο Δημοκρατική Αλλαγή-Εγκρίθηκε η Πολιτική Διακήρυξη του νέου κόμματος