Χριστιάνα Ερωτοκρίτου: Εθνική ανάγκη να καθαρίσει το όνομα της χώρας

Η αξιοπιστία της χώρας, η συνετή οικονομική διαχείριση με μείωση του δημοσίου χρέους και το  Κυπριακό ήταν τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε στην ομιλία της την Τετάρτη, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, στην Ολομέλεια της Βουλής η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αξιοπιστίας της χώρας η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε πως είναι εθνική ανάγκη να καθαρίσει το όνομα της χώρας και η Κύπρος να επανακτήσει την αξιοπρέπεια της.  Συμφωνώντας απόλυτα με την πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «τίποτε και κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης της χώρας», η Βουλευτής του ΔΗΚΟ σημείωσε πως  «αυτοί που είχαν το θράσος να διακινδυνεύσουν το όνομα αλλά και το μέλλον της χώρας για χάριν του γρήγορου και του τεράστιου κέρδους οφείλουν να λογοδοτήσουν».

Υπέδειξε δε ότι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας θα σημαίνει μεγαλύτερο ΑΕΠ, προσέλκυση σωστών και όχι τυχάρπαστων εγχώριων και ξένων επενδύσεων, ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας και δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, ενώ το κορυφαίο και ίσως πιο σημαντικό «είναι ότι θα έχουμε κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση της χώρας η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι η πτωτική πορεία του δημοσίου χρέους είναι και για το ΔΗΚΟ κορυφαίο στοιχείο της φιλοσοφίας του και χαιρέτισε, στο πλαίσιο αυτό, τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών περί επίτευξης του στόχου μείωσης του δημοσίου χρέους στο 60% κατά το 2027.  «Εμείς πιστεύουμε ότι ακόμα και νωρίτερα από το 2027 είναι ένας εφικτός στόχος» είπε.. 

Ανέφερε ακόμη ότι το ΔΗΚΟ θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της χώρας και για ακόμα μια φορά θα βάλει πλάτες γιατί θέλει να γίνει πράξη ο στόχος του γρηγορότερου και πιο αποτελεσματικού κράτους, η πράσινη μετάβαση και η πλήρης υλοποίηση του Κυπριακού Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακ,ό η κ. Ερωτοκρίτου χαιρέτισε τις πρόσφατες εξελίξεις και τον αναμενόμενο διορισμό απεσταλμένης από τον Γενικό Γραμματέα για το Κυπριακό, εκφράζοντας την ελπίδα να σπάσει το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, οι οποίες όμως, όπως υπέδειξε, «ακόμα και με το πλαίσιο Γκουτέρες ως βάση για διαπραγμάτευση πρέπει να αφορούν την εξωτερική πτυχή του Κυπριακού, δηλαδή τα θέματα ασφάλειας, κατοχικού στρατού και εγγυήσεων».

Ανέφερε επίσης ότι η διαχείριση του Κυπριακού δεν χρειάζεται απειλές και ψεύτικα διλήμματα αλλά ενδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και προϋποθέτει εθνική ομοψυχία, συναίνεση και συνεργασία στον κατά τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, που είναι η υπεράσπιση, η ενίσχυση και η συνέχιση μέσω ρητής μετεξέλιξης και όχι σιωπηλής παρθενογένεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος για προσέλκυση επενδύσεων-Επίκεντρο ναυτιλία, τεχνολογία και ενέργεια
Κ. Λετυμπιώτης: Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή
Πρώτο crash test μετά τη Γενεύη-Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με τον Ταταρ με ΜΟΕ στο επίκεντρο
Ξεκάθαρο μήνυμα ΠτΔ-«Η βιωσιμότητα της λύσης περνά μέσα από τον σεβασμό της ιστορικής ταυτότητας»
Συνομιλία Χριστοδουλίδη-Νετανιάχου για περιφερειακές εξελίξεις, διμερή συνεργασία
Υπ. Γεωργίας: Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει άοκνα τον αγώνα για λευτεριά της Κύπρου
Α. Δημητρίου: Διαπραγματευτικό μας όπλο το δίκαιο και η νομιμότητα
Στο τραπέζι η άρση των κυρώσεων κατά Συρίας από Κύπρο, Γαλλία και Ελλάδα-Τι αποφασίστηκε στο Παρίσι
Με στόχο να υπάρξουν αποτελέσματα για ΜΟΕ μεταβαίνει στη συνάντηση με Τατάρ ο Πρόεδρος
Κ. Ιωάννου: Δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από μια Κύπρο ελεύθερη, ανεξάρτητη και επανενωμένη