Στο τραπέζι πρόταση για απαγόρευση μεταφοράς κινητών στα σχολεία-Προβληματίζει η παραβατικότητα

Σειρά θεμάτων, που αφορούν στην παραβατικότητα στα σχολεία, τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης, κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε η υπουργός Παιδείας, στη σκιά και του νέου χτυπήματος σε Λύκειο της Λευκωσίας, που είχε ως αποτέλεσμα να καεί μία αίθουσα και να προκληθούν ζημιές σε μία δεύτερη. Μία εκ των προτάσεων που τέθηκαν στο τραπέζι είναι και αυτό της πλήρης απαγόρευσης μεταφοράς κινητών από μαθητές εντός των σχολικών μονάδων, κατά τις ώρες που λειτουργούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βραχνάς για το Υπουργείο Παιδείας οι βανδαλισμοί σχολείων-Αξιολογείται η αποτελεσματικότητα των μέτρων

Μετά το περιστατικό στο Λύκειο του Εθνομάρτυρα Κυπριανού στο Στρόβολο, για το οποίο συνελήφθησαν οκτώ ανήλικοι, με την υπόθεσή τους να καταχωρείται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα, η Αθηνά Μιχαηλίδου κάλεσε στο Υπουργείο Παιδείας σύσκεψη με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, καθώς και τις οργανώσεις των καθηγητών και των γονιών, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που άπτονται της παραβατικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαφάνηκε πως πρέπει να προωθηθεί η εγκατάσταση καμερών στα σχολεία, καθώς επίσης και να επεκταθεί το μέτρο της φύλαξης των μονάδων. Την ίδια ώρα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως το μεγαλύτερο πρόβλημα, αναφορικά με τα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τους παραβάτες, παρουσιάζεται στη Λευκωσία, με το ποσοστό να ξεπερνά το 50%.

Προς αυτό το σκοπό, η υπουργός Παιδείας καλείται να ετοιμάσει ένα κατάλογο με τα σχολεία που θεωρούνται υψηλού κινδύνου και χρήζουν αυξημένης φύλαξης και να τον αποστείλει στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Εκτός αυτού, στο τραπέζι τέθηκε και μία πρόταση, η οποία αφορά στα κινητά τηλέφωνα και κατά πόσο θα είναι εφικτό να απαγορευτεί πλήρως η μεταφορά τους στα σχολεία, κατά τις ώρες λειτουργίας τους, αφού θεωρείται ότι οι μαθητές αναπαράγουν υλικό που βλέπουν στο διαδίκτυο, όσον αφορά στην παραβατικότητα, ενώ γίνεται και διασπορά υλικού από ένα σχολείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μιμητισμός. Μία πρόταση που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους καθηγητές και γονείς, ωστόσο πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης πρέπει να προηγηθεί διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παράλληλα, κατά τη συζήτηση τέθηκε το θέμα του φωτισμού, με την άποψη που επικρατεί να είναι ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής φωτισμός των σχολικών μονάδων, από όλες τις πλευρές, ενώ ακούστηκε ξανά η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει εναλλακτικό πρόγραμμα, για τα παιδιά με σοβαρή παραβατική συμπεριφορά.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν λήφθηκε καμία απόφαση και προς αυτό το σκοπό δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη σύσκεψη το επόμενο διάστημα.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για ανάπλαση εμπορικού τριγώνου στον Δήμο Λευκωσίας
Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
Ανακοίνωσε 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για το 2024 ο Υφ. Έρευνας-Εφαρμόζεται η ηλεκτρονική υπογραφή
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έτσι λειτουργούν τα έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα
Διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας-Οι ανακοινώσεις Παναγιώτου
Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν