Οικολόγοι: Ες αύριον θα ψέλνουμε τα Κάλαντα του Ακάμα στον Υπουργό Περιβάλλοντος

«Ες αύριον θα ψέλνουμε τα Κάλαντα του Ακάμα στον Υπουργό Περιβάλλοντος», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων, το οποίο παράλληλα ζητά δημοσίευση του πορίσματος της διοικητικής έρευνας, ανάληψη και απόδοση ευθυνών και αναθεώρηση των σχεδιασμών για το οδικό δίκτυο στον Ακάμα. 

«Για το υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα αναχωρήσει αύριο, Πέμπτη (21/12) και ώρα 14:30, η οικολογική χορωδία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η οποία θα ψάλλει τα "Κάλαντα του Ακάμα"* στον υπουργό κ. Ξενοφώντος.», αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων.

Στη συνέχεια προσθέτουν πως, «ο Ακάμας απειλείται, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να μένουμε θεατές, περιμένοντας πορίσματα και έρευνες. Τις προηγούμενες μέρες, εν μέσω παύσης των έργων κατ’ εντολή του αρμόδιου υπουργού, το Τμήμα Δασών φαίνεται να έδωσε οδηγίες στον εργολάβο του έργου για άμεση επανέναρξη των εργασιών στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα, κάτι που ευτυχώς σταμάτησε. Παρ’ όλα αυτά, η κακή συνεννόηση μεταξύ αρμοδίων του ιδίου υπουργείου, είναι ορατή».    

Επιπλέον αναφέρουν πως, «οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητούν την δημοσίευση της διοικητικής έρευνας που διέταξε ο υπ. Περιβάλλοντος. Ένα πόρισμα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε ευθύνες καταλογίζει, ούτε σοβαρά λάθη αποδίδει. Ένα πόρισμα που παραμένει μυστικό και γεννώνται λογικά ερωτήματα ως προς τον λόγο ή τον σκοπό που δεν δημοσιεύεται».   

Καταλήγοντας το Κίνημα Οικολόγων επαγρυπνεί και ανησυχεί για τον Ακάμα. «Ως εκ τούτου, στηρίζει πλήρως τα αιτήματα προς δημοσίευση του πορίσματος και καλεί τον αρμόδιο υπουργό άμεσα να το πράξει».

Δειτε Επισης

Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού