Κλείδωσε στα 1,000 ευρώ ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός-Η απόφαση του Υπουργικού

Την αύξηση στο ύψος του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, από 940 σε 1,000 ευρώ, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε πως ο μηνιαίος Εθνικός Κατώτατος Μισθός, για πλήρη απασχόληση, μετά από τη συμπλήρωση έξι μηνών συνεχούς απασχόλησης, αυξάνεται στα 1,000 ευρώ.

«Με την αύξηση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν 25,000 συμπολίτες μας, που είναι οι πιο χαμηλόμισθοι και είναι σε όλες τις περιπτώσεις ευάλωτοι, είναι εργαζόμενοι που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις και είναι εργαζόμενοι σε χώρους που δεν υπάρχει οργάνωση, στους χώρους εργασίας», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Σημείωσε, δε, ότι στο διάταγμα που έχει αποφασιστεί να εκδοθεί σήμερα, από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν προνοείται η ωριαία απόδοση, «όμως στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ενόψει της πενταετίας και θα εκδοθούν τρία διατάγματα αναθεώρησης του κατώτατου, η βελτίωση του χρόνου υπολογισμού, σε σχέση με τις ώρες εργασίας, περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό μας και ήδη γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα είναι το συν ένα, επειδή το προηγούμενο διάταγμα εκδόθηκε πέρσι. Το επόμενο διάταγμα είναι προγραμματισμένο να εκδοθεί σε δύο χρόνια».

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «η Κυβέρνηση υποστηρίζει τη σταδιακή βελτίωση της επάρκειας των απολαβών των εργαζομένων, σύμφωνα με τις δυνατότητες της οικονομίας. Στο επίκεντρο των στοχευμένων πολιτικών, βρίσκονται οι πλέον χαμηλόμισθοι, που προστατεύονται από την έκδοση κυβερνητικών διαταγμάτων, με απώτερο σκοπό να διασφαλιστεί η έκθεσή τους στον κοινωνικό αποκλεισμό».

Δειτε Επισης

Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας