ΒΙΝΤΕΟ: Τραγωδία στις ΗΠΑ-Νεκρά πέντε παιδιά από φωτιά ενώ ο πατέρας ψώνιζε δώρα για τα Χριστούγεννα

Μια αδιανόητη τραγωδία με πέντε παιδιά να χάνουν τη ζωή τους εκτυλίχθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην πόλη Μπούλχεντ της Αριζόνα των ΗΠΑ όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι που βρίσκονταν ενώ ο πατέρας τους έλειπε για να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα.

Από τα πέντε παιδιά τα τέσσερα, ηλικίας 2,4,5 και 13 ετών ήταν αδέρφια ενώ το πέμπτο παιδί, 11 ετών, ήταν συγγενής τους που τα είχε επισκεφθεί στο σπίτι.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα) με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών είπε στους αστυνομικούς οτι έλειψε για περίπου 2,5 ώρες προκειμένου να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσει δώρα για τα Χριστούγεννα.

Η έρευνα της πυροσβεστικής έδειξε ότι η φωτιά ξεκίνηε από την είσοδο του σπιτιού στον κάτω όροφο «κάνοντας έτσι αδύνατο για τα παιδιά που βρίσκονταν σε δωμάτιο στον πάνω όροφο να μπορέσουν να φύγουν».

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τα πέντε παιδιά βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο ενώ η φωτιά «ανέβηκε» από τη μοναδική σκάλα του σπιτιού εμποδίζοντας έτσι την μοναδική έξοδο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις δραμτικές προσπάθειες των γειτόνων να προσεγγίσουν τα εγκλωβισμένα παιδιά: «Ανοίξαμε την πόρτα του γκαράζ αλλά ο καπνός γέμισε τον χώρο και μας έπνιξε. Δεν ξέραμε ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους. Αν το γνωρίζαμε θα είχαμε προσπαθήσει να φτάσουμε σε αυτά».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Προς εμπορική συμφωνία ΕΕ με ΗΠΑ-Στο 15% οι δασμοί, οι εξαιρέσεις
Τη στρατηγική του για την Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσίασε ο Λευκός Οίκος-Στόχος η παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ
Ηλικιωμένη κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Νετανιάχου
Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση Eurofighter στην Αγκυρα-Η Τουρκία και η Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία
Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία
Συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών