Σε θετικό κλίμα το τετ α τετ ΠτΔ και Ελεγκτή-Δεν μπήκαν στην ουσία της κόντρας, αντάλλαξαν απόψεις

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στη σκιά της κόντρας των προηγούμενων εβδομάδων, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση του.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Γενικός Ελεγκτής, δήλωσε πως, «η υποβολή της Ετήσιας Έκθεσης, είναι το επιστέγασμα της εργασίας που παράγεται συλλογικά στην Ελεγκτική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια του έτους».

Πρόσθεσε πως, «ήρθαμε εδώ με τη διευθυντική ομάδα, παραδώσαμε την ετήσια έκθεση στον Πρόεδρο παρόντων και συνεργατών του και είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε το έργο που παράγει η Ελεγκτική Υπηρεσία , τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται η Υπηρεσία, οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν τους τομείς των αρμοδιοτήτων τους και το χαρτοφυλάκιο που χειρίζεται ο κάθε ένας εξ αυτών και συζητήσαμε θέματα που προκύπτουν και προέκυψαν. Είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε πως ετοιμάζεται η έκθεση. Είχαμε την ευκαιρία να απαντήσουμε σε διάφορα θέματα που είχαν σχέση με την Ετήσια Έκθεση».

Όπως εξήγησε ο Γενικός Ελεγκτής, «δεν συζητήσαμε ειδικά την ανακοίνωση που εκδώσαμε, απλώς εξηγήσαμε και για αυτή και για άλλες υποθέσεις τον τρόπο με τον οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία χειρίζεται τις καταγγελίες τις οποίες λαμβάνει και η Ελεγκτική, εάν κριθεί ότι εμπίπτουν στις αρμοδιότητες μας σίγουρα τυγχάνουν χειρισμούς με τον άλμα ή βήτα τρόπο και δεν μπορεί η καταγγελία που φθάνει στην Ελεγκτική Υπηρεσία, ουσιαστικά να καταλήξει στα σκουπίδια επειδή θα θεωρήσουμε πως είναι μικρής σημασίας».

Και υπέδειξε πως, «άρα η πολιτική μας, την οποία είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε στον Πρόεδρο και τους συνεργάτες τους, είναι ότι αν είναι μικρές θα τις διαβάσουμε για παράδειγμα ή στον Έπαρχο ή τον υπουργό για να γίνει η πρώτη διερεύνηση και να μας διαβάσουν τα σχόλια τους. Εάν είναι σημαντικότερη, τότε ναι ενδεχομένως να περιληφθεί σε επόμενο έλεγχο της Υπηρεσίας ή αν είναι πολύ επείγον να συσταθεί ομάδα ελέγχου να την εξετάσει. Δεν μπήκαμε στην συγκεκριμένη καταγγελία αλλά είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε καλύτερα και ήταν χρήσιμο για όλους και εμείς είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις, τις εισηγήσεις από πλευράς προεδρίας να γίνει πιο αντιληπτός ο τρόπος που εργάζεται η Υπηρεσία».

Ερωτηθείς αν συζήτησαν για τις πτυχές των διαφωνιών που καταγράφηκαν πριν από δύο εβδομάδες, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε πως, «δεν συζητήσαμε συγκεκριμένες πτυχές, ούτε ήταν το αντικείμενο μας η συγκεκριμένη ανακοίνωση της 7ης Δεκεμβρίου. Συζητήσαμε τα θέματα που εγείρει η Ελεγκτική Υπηρεσία, ως προς περιορισμούς στη πρόσβαση ως προς την πληροφόρηση που έχει, τα οποία θεωρούμε σημαντικά για λόγους αρχής, επειδή επηρεάζουν την ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που παγκόσμια θεωρείται η πεμπτούσια της ύπαρξης μιας Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Και πρόσθεσε πως, «αυτά τα θέματα είχαμε την ευκαιρία να τα εξηγήσουμε στον Πρόεδρο και θέλουμε να πιστεύουμε πως επειδή μπορέσαμε να εξηγήσουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα θέματα για εμάς, θα βοηθήσει το έργο μας».

Δειτε Επισης

Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή