Λ. Παπαγιάννης: Υπάρχουν τρομερές ανισότητες στην πατρίδα μας

Ο φετινός προϋπολογισμός, που είναι ο πρώτος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, ανέμεναν ότι σε κάποιους τομείς θα είχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, είπε ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, μιλώντας κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024.

«Υπάρχουν τρομερές ανισότητες στην πατρίδα μας και τα δεδομένα που είναι μπροστά μας θα πρέπει ως νομοθέτες να τα εξετάσουμε και να τα αλλάξουμε άμεσα», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε, παράλληλα, ότι ως Πρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος «θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και την Γραμματεία για την άψογη συνεργασία».

«Μια Επιτροπή που προφανώς για κάποιους δεν είναι αποδεκτή και έχει κληθεί να ασχοληθεί με ένα σημαντικότατο πρόβλημα. Η χώρα μας βρίσκεται αυτή την στιγμή σε μια δύσκολη θέση όσον αφορά τη δημογραφία, που σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία καθορίζεται από το δείκτη γεννήσεων, την γήρανση του πληθυσμού και το ποσοστό μεταναστών», σημείωσε.

Είπε, επίσης, ότι στην Κύπρο ο δείκτης των γεννήσεων βρίσκεται σήμερα στο 1,4, προσθέτοντας ότι η αρμόδια Επιτροπή του Κράτος, που είναι ο Εθνικός Φορέας για τη δημογραφική και οικογενειακή πολιτική έχει να συνεδριάσει 4 χρόνια.

«Για να μπορέσει να υπάρξει αναπλήρωση πληθυσμού θα πρέπει ο σχετικός δείκτης να πάει στο 2,1. Θέση μας , την οποία ως Επιτροπή έχουμε και καταθέσει υπόμνημα τόσο στην προηγούμενη αλλά και στη σημερινή Κυβέρνηση, είναι να εφαρμοστεί το μέτρο της εφάπαξ χορηγίας ενός γενναιόδωρου ποσού για κάθε νέα γέννα, ειδικά από το δεύτερο παιδί και μετά», συμπλήρωσε. 

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ ανέφερε, ακόμα, ότι η Κύπρος είναι στην πρώτη θέση ανά την Ευρώπη όσον αφορά τους αιτητές ασύλου σε αναλογία πληθυσμού.

Είπε, τέλος, ότι ζητούν την παγοποίηση κάθε νέας αίτησης ασύλου μέχρι το συνολικό ποσοστό στον πληθυσμό να πάει στο 1%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών