Επικρίσεις Χατζηγιάννη σε Κυβέρνηση-«Αντί να επιλύονται προβλήματα δημιουργούνται»

Επικρίσεις κατά της πολιτικής της κυβέρνησης σε θέματα όπως την υγεία, το μεταναστευτικό, την ενέργεια και το Κυπριακό, διατύπωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024.

«Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αξιόπιστη ικανότητα για να κυβερνήσει τη χώρα, όπως υποσχέθηκε στο λαό, η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη και αντί να επιλύονται προβλήματα δημιουργούνται», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Χατζηγιάννης ισχυρίστηκε πως «η ηγεσία μας παράλληλα με την τουρκική αδιαλλαξία φέρει εξίσου την ευθύνη για τη διχοτόμηση ως κατάληξη σε αυτό το νησί».

«Ο Πρόεδρος ορθά προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, σε αντίθεση με την απόλυτα λανθασμένη αρχική του προσπάθεια να ευρωπαϊκοποιήσει το Κυπριακό» πρόσθεσε.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο κ. Χατζηγιάννης υποστήριξε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί «λανθασμένους αριθμούς» όταν μιλά για αύξηση των εκροών και μείωση των εισροών. «Το βάρος για τη χώρα μας είναι δυσβάσταχτο και η πολιτική δημιουργίας υποδομών υποδοχής είναι άκρως λανθασμένη», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον τομέα της υγείας, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ μίλησε για τεράστιες λίστες αναμονής, προσθέτοντας ότι "το ΓεΣΥ από κατάσταση του λαού κινδυνεύει μελλοντικά να αποτελέσει τον δολοφόνο του ανθρώπου».

«Δυστυχώς αυτός ο προϋπολογισμός δεν απαντά ούτε στοιχειωδώς στις ελάχιστες απαιτήσεις των αλλαγών που χρειάζονται να γίνουν», πρόσθεσε.

Σχετικά με την ακρίβεια, ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση είχε τεράστια έσοδα από την ακρίβεια εντούτοις δεν επέστρεψε το ανάλογο στους πολίτες. «Τα μέτρα ήταν ανεπαρκή, λάθος μέτρα σε λάθος χρόνο», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στο θέμα της ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη» για να υποστηρίξει πως «το χάσμα μεταξύ της Προεδρίας και Υπουργού Εμπορίου είναι τεράστιο, έφτασαν στα πρόθυρα ακύρωσης της συμφωνίας με τη Chevron».

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP