Α. Πασιουρτίδης: Το Αστυνομικό σώμα συνεχίζει να παρουσιάζει προβλήματα και τις γνωστές παθογένειές

Το Αστυνομικό σώμα συνεχίζει να παρουσιάζει προβλήματα και τις γνωστές παθογένειές του, είπε ο  Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, μιλώντας κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024.

«Απαίτηση όλων μας είναι η ορθή και εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας. Άλλωστε, ο βαθμός επιτυχίας του οποιουδήποτε αστυνομικού σώματος αντικατοπτρίζεται στο αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες. Και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια αυτό το αίσθημα ασφάλειας έχει τρωθεί. Ιδιαίτερα, όταν ακόμα αναμένουμε την ανάληψη ευθύνης για τα πρόσφατα γεγονότα στη Χλώρακα και τη Λεμεσό, όπου ακροδεξιοί σοβινιστές κουκουλοφόροι, ένιωσαν άνετα, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, να επιτεθούν και να χτυπήσουν αθώους και ανυποψίαστους πολίτες και να καταστρέψουν περιουσίες», πρόσθεσε .

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η ηγεσία της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης οφείλει να αντιληφθεί ότι το αστυνομικό σώμα θα πρέπει να λειτουργήσει στη βάση σύγχρονων προτύπων, να υπάρχει σωστή στελέχωση, εκπαίδευση, επιμόρφωση, αξιοκρατία.

«Πρέπει να γίνει αναθεώρηση των κανονισμών προσλήψεων, προαγωγών και μεταθέσεων, ώστε να επέλθει το αίσθημα δικαιοσύνης ανάμεσα στα μέλη της Δύναμης. Κρατούμε ως θετικές τις προθέσεις της αρμόδιας Υπουργού και της ηγεσίας της Δύναμης, οι οποίες παρουσιάστηκαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και αναμένουμε άμεσα τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για επίλυση των προβλημάτων.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι είναι αδήριτη ανάγκη η θέσπιση μιας ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας.

Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ έχει διαμορφώσει συγκεκριμένες προτάσεις, για ολόκληρο το φάσμα του αθλητισμού. 

«Αυτές στηρίζονται στην ενίσχυση της δια βίου άθλησης, στην ενίσχυση των φορέων του κοινωνικού αθλητισμού, στην στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό υποδομών. Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο τη θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου που να περιλαμβάνει κώδικα διακυβέρνησης, υποβολή στρατηγικού σχεδιασμού, κατάθεση και επαρκή και αποτελεσματικό έλεγχο οικονομικών καταστάσεων και θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα εφαρμόζεται οριζόντια σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες», κατέληξε.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»